Özgür Özel’den teğmenleri hedef alan Erdoğan’a: O kılıçtan Türkiye düşmanları, Atatürk düşmanları ürkecek

Yayın tarihi: 9 Eylül 2024 Pazartesi 12:01 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2024 Pazartesi 12:06 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Sen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dostuysan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostuysan, anayasal düzenin dostuysan, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan o kılıçtan niye ürküyorsun? O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek, Türkiye’nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa onlar ürkecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin kuruluşunun 101. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ve eski genel başkanlar Bülent Ecevit ve Deniz Baykal’ın mezarlarını ziyaret etti.

Diyarbakır’da kaybolan Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ve 4 şehit haberinin ardından Şevval Sam konserinin ertelendiğini duyuran Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kongresinden 105 yıl, resmi kuruşundan 102 yıl geçen böyle bir günde önceki genel başkanlarımız, PM üyelerimiz, milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla birlikte buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi yaklaşık 50 yıl sonra bir seçimden tek başına birinci parti çıktı. 50 yıl sonra da iktidarı tek başına yakalamanın ve CHP ile, ona inanan tüm demokratlarla birlikte tarihin akışını bir kez daha imkanını yakalamış ve sorumluluğunu yüklenmiş durumdadır.”

İktidara dünden bir gün daha yakın olduklarını söyleyen Özel, “Her gün daha yakın olacağız. Bundan sıra 4-9 Eylül CHP’nin kuruluş haftası olarak kutlanacak” diye konuştu.

Konuşmasının devamında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenleri hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

“8 GÜN SONRA HİÇ HOŞ OLMAYAN BİR KONUŞMA YAPTI”

Özel şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan’ın bir değerlendirmesini sordunuz. Maalesef büyük bir üzüntü içindeyim. Harbiye mezuniyetinde bir gelenek yerine getirildi. Her sene yaşanan kılıç çatma ve yemin merasimiydi. Bunların birçoğuna basın da yer verdi. Sayın Erdoğan şahitlik etti. Bu sene bu metinden rahatsızlık nerede anlamak güç.

Oysa bu sene en büyük mutluluğun olacağı sene. Kara, deniz, hava harp okullarının birincisi kadın teğmenler. Bu büyük bir gurur. Sayın Erdoğan 8 gün sustu, 8 gün sonra hiç hoş olmayan bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı imam hatipliler derneğinde yapmasını son derece rahatsız edici buluyorum. Ne imam hatipliler ordunun düşmanıdır ne de ordu imam hatip karşıtıdır.
İkisinin de anayasal düzeyde yerleri vardır. Bunları birbirine rakipmiş gibi göstermek, 8 gün susup imam hatiplilerin toplantısında dile getirirseniz, ben kutuplaşma istiyorum, en uygun zemin burada dersiniz. Erdoğan bu tip kutuplaşmalarla iktidara tutunacağını düşünüyorsa yanılıyor.

“TEĞMENLERE O SÖZLERİ SÖYLEYEREK TOPLUMU KUTUPLAŞTIRDI”

8 gün durdu düşündü ve teğmenlere o sözleri söyleyerek toplumu kutuplaştırdı, eski Türkiye’ye duyduğu özlemi dile getirdi. Erdoğan, bu tip kutuplaşmalardan beslenerek iktidara tutunacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. ‘Bu teğmenler o kılıcı kime çekiyor’ diyor. Yıllarca izledin de aklına gelmedi bu soru şimdi mi geliyor? Cevaplayayım o zaman; teğmenler o kılıcı kime çekerler biliyor musun? Dosta güven, düşmana kaygı versinler diye çekerler. Sen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dostuysan, Türkiye Cumhuriyeti’nin dostuysan, anayasal düzenin dostuysan, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan o kılıçtan niye ürküyorsun. O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek, Türkiye’nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa onlar ürkecek. Onlar ürktükten sonra 8 gün dura düşüne onların safına geçip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine had bildirmeye çalışmak Türkiye’nin bugünlerini ve yarınlarını heba etmeye çalışmaktadır.”

CHP’nin kuruluşunun 101. yılı! Özgür Özel Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdı

Kaynak: TELE1