Özgür Özel’den Süleyman Soylu’ya tazminat yanıtı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 1:20 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 1:20 pm

CHP’li Özgür Özel, kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Soylu’ya ‘Suçişleri Bakanı’ diye seslenen Özel, “Hak ettiğinden bir kelime eksiğini söylersek senden beter olalım!” ifadelerini kulandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hakkında 1 milyon liralık tazminat davası açan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Twitter hesabından yanıt verdi. Özel’in paylaşımı şöyle:

“Milletvekillerine “şerefsiz”, Genel Başkanımıza “yalancı” diyen Suçişleri Bakanı kendisine cevaben “yalancı” ve “sahtekar” dediğim için 1 Milyon TL’lik tazminat davası açmış. Bizleri susturacağını zannediyor. Hak ettiğinden bir kelime eksiğini söylersek senden beter olalım!”

NE OLMUŞTU?

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, Özel hakkında, “hukuksal temelden, siyaset ahlakından ve edebinden yoksun” paylaşımı nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminata hükmedilmesi, kınanma ve manevi tazminat kararının en yüksek tirajlı 5 gazetede yayınlanması talebiyle manevi tazminat davası açıldığını ifade etmişti.