Özgür Özel’den Süleyman Soylu’ya İnönü tepkisi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 5:39 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 5:39 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Milli Mücadelenin önde gelen komutanlarından İsmet İnönü hakkındaki sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den tepki geldi. Özel Soylu hakkında, “Kurucu kadrolara husumet duyan bu hadsizden kurtulmadan bu ülkeye huzur yok” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın’da Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu’nda yaptığı açıklamada ikinci cumhurbaşkanı ve Milli Mücadele komutanlarından olan İsmet İnönü’yü hedef aldı. Süleyman Soylu, 1960 darbesini yapanın İsmet İnönü’nün CHP’si olduğunu savunarak “Cumhuriyet Halk Partisi’nin rengini, kanını, suyunu, sinirini, duygusunu veren de İsmet İnönü’nün CHP’sidir. Bugün kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değildir” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SOYLU’YA TEPKİ: BU HADSİZDEN KURTULMADAN ÜLKEYE HUZUR YOK

Soylu’nun İsmet İnönü sözleri ile ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Özel,  Soylu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Mehmetçik ve polisimizin kahramanlıkları üzerinden kendine milli duruş devşirmeye çalışan Suçişleri Bakanı NarkoSüleyman, Atamızın en yakın silah arkadaşı İsmet Paşamıza saldırmış. Kurucu kadrolara husumet duyan bu hadsizden kurtulmadan bu ülkeye huzur yok.”

Süleyman Soylu, İsmet İnönü’ye ‘darbeci’ dedi