Özgür Özel’den suç duyurusuna takipsizlik veren savcıya: Maaşını TÜİK hesabı üzerinden alsın görelim!

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 6:48 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 6:57 pm

CHP lideri Özgür Özel, Türkiye İstatistik Kurumu’na yaptıkları suç duyurusuna takipsizlik kararının verilmesine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özel, Bursa ziyaretinin ikinci gününde CHP Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Bursa Ulu Cami’de cuma namazını kıldı. Özel, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“TAKİPSİZLİK KARARI VEREN SAVCIYI VİCDANSIZLIKLA SUÇLAMAK ZORUNDAYIM”

Özgür Özel, sık sık gerçeği yansıtmadığı veriler paylaşmadığı gerekçesiyle eleştiri oklarını üzerine çeken Türkiye İstatistik Kurumu hakkında yaptıkları suç duyurusuna takipsizlik kararı veren savcıyı hedef aldı. Özel;
“Jet hızıyla reddetmişler suç duyurumuzu. O savcıya şunu sormak istiyorum, maaşını TÜİK’in yaptığı hesaplar üzerinden maaş alsın görelim ona yetiyor mu? Takipsizlik kararı vereni vicdansızlıkla suçlamak zorundayım” dedi. Özel, “Ocak ayında 10 bin lira ile 25 kilo dana kıyma alınıyordu bugün 12 bin 500 lira ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Yani 5 kilo dana kıyma emeklinin mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Hal böyle olunca geçim olur mu? Geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur. Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum” ifadelerini kullandı.

“BURSA’DA EV KİRASI 4 BİN 800 TL OLAN EV VARSA TÜİK GELSİN TUTSUN O EVİ”

CHP’nin TÜİK hakkında yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararının verilmesine ilişkin Özel, bu soruyu şöyle yanıtladı:
“Sinan Ateş davasının iddianamesini hazırlayıp, katillerini hakim karşısına çıkarmak 1,5 yıl sürerken TÜİK’in verilerle oynaması, ev kirasını 4 bin 800 TL ilan etmesi, enflasyonu yüzde 70 bulmasına karşı suç duyurusunda bulunduk. Bursa’da kirası 4 bin 800 TL olan ev varsa TÜİK gelsin tutsun o evi. TÜİK sadece yalan atmıyor; vatandaşın cebine elini atıyor. Onun açıkladığı fiyata göre emekliye zam veriliyor, onun açıkladığı enflasyon oranına göre asgari ücrete zam yapılıyor.”

“BELEDİYELERDEN KESİLEN PARA ‘AÇIM’ DİYEN TEYZENİN KURSAĞINDAN KESİLECEK”

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin tartışmalar konusunda da Özel şunları kaydetti:

“Eğer kamu görevlileri kamu görevlerini yaparken bunu aksattılarsa bundan sorumlular. Ama şöyle bir durum var; AKP, MHP ve CHP olsun SGK’ya ödemeyen kişi bunu zimmetine mi geçirmiş yoksa o şehre mi harcamış buna bakmak lazım. SGK’ya parayı ödemedi diye belediyelerin üstüne gidiyorlar ama o para oradan kesildiğinde ‘açım’ diyen teyzenin kursağından kesilecek. Tayyip Bey bu bütçeyi kesmeye çalışıyor, burası yanlış.”

“BEN ERKEN SEÇİM TALEBİNİN HER GEÇEN GÜN SOKAKTA ARTTIĞINI GÖRÜYORUM”

Türkiye erken seçime gidecek mi? sorusu yanıt ararken, CHP lideri de sokakta erken seçim talebinin arttığına dikkat çekti. Özel;

“Asgari ücret zamlanmıyor, yılda 4 kez yapacağız diyorlardı Asgari ücretliyi açlığa, sefalete terk ettiler. Emekli maaşına yaptıkları zam Ocak ayındaki 10 bin liranın bile gerisinde. Ocak ayında 10 bin lira ile 25 kilo dana kıyma alınıyordu bugün 12.500 lira ile 20 kilo dana kıyma alınıyor. Yani 5 kilo dana kıyma emeklinin mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Hal böyle olunca geçim olur mu? Geçim olmaz. Geçim olmazsa da seçim olur. Ben erken seçim talebinin her geçen gün sokakta arttığını görüyorum.” dedi.

“O ALKIŞLAYANLAR NETANYAHU KADAR BÜYÜK BİR İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞLERDİR BUNU KİMSE UNUTMASIN”

Filistin’de yaşanan katliama tepki gösterilmesine de değinen Özel, “Amerika Parlamentosu’nda büyük bir utanç yaşandı. Bir savaş suçlusu Netanyahu dakikalarca alkışlandı. O vicdansızlara sormak lazım neyi alkışlıyorsunuz? Ambulansları, hastaneleri, sığınmacı kamplarını vuruyorlar. Bunu yapan Netanyahu alkışlanıyor. Bunu orada protesto edenleri ve kahramanca duruşunu gösterenleri tebrik ediyorum. Ama o alkışlayanlar Netanyahu kadar büyük bir insanlık suçu işlemişlerdir bunu kimse unutmasın. Biz Deniz Gezmiş’ten Ecevit’ten bu yana Filistin’in arkasındayız ve arkasında olmaya da devam edeceğiz. Burada protesto eden kardeşlerimize de destek veriyoruz” dedi.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘SGK borcu’ yanıtı! “Üyeleri harekete geçirim” dedi planını anlattı

 

Kaynak: HABER MERKEZİ