Yandaş medyanın ‘mektupçu vekiller’ sorusuna Özgür Özel’den ‘TELE1’ örnekli yanıt

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 2:19 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 4:44 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu Nazi ağzından kurtulmak lazım” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Ömer Çelik’e Adolf Hitler’i örnek vererek “Tek millet, tek devlet, tek lider Adolf Hitler. Tanıdık geldi mi Ömer Bey. Bir Nazi benzetmesi yapacaksan, iki kere düşün, üç kere yutkun” dedi. Öte yandan Özel CHP’li 3 vekilin istifa edeceği iddialarını soran yandaş medyaya da TELE1 örnekli yanıt verdi.

Yandaş medya muhabirinin CHP’den istifa edip Muharrem İnce’nin partisine geçeceği iddiaları hakkında sorduğu soru üzerine Özgür Özel “Bir gerçek var. Adaletsizlik ve eşitsizlikle de karşı karşıyayız. Durum şudur, AKP’nin ikinci genel başkanı partiden kopmuştur. AKP’nin birinci başbakanı partiden kopmuştur. AKP’nin birinci cumhurbaşkanı partiden kopmuştur. Partinin ikinci başbakanı yoktur Bir kopuştan bahsederken iki üç milletvekilimizle ilgili, başbakanlar gittiler, Terazinin dengesini kurarken birazcık AKP’deki kopuşlarda ne. kadar haber yaptık, ne kadar üstünde durduk, hangisini son dakika verdik… Bakan gitti 22 saat haber olmadı Türkiye’de. Damat bakan. Bu Türkiye’de istifa edersin Tayyip Erdoğan “he” demeden bunun haberi olmaz. İstisnası KRT, TELE1, Halk TV ve Habertürk’tür.” dedi.

Mektupçu vekillerle kritik görüşme

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘militan’ söylemine “Bu Nazi ağzından kurtulmak lazım” yanıtını veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e sert cevaplar verdi.

“Dün 40 dakika boyunca esnaf için, işsiz için konuşmayıp CHP’ye saldırdığını Ömer Çelik’in ağzından dinledik. Bunun siyasetteki anlamı Türkiye’de psikolojik iktidar el değiştirmiş durumdadır. CHP’ye 60 dakikanın 40 dakikasını ayırıyorlarsa görülen şudur: Artık Türkiye’de psikolojik olarak üstünlük muhalefetin ve ana muhalefetin elindedir. Kendi yarattıkları kirli gündeme muhalefet partilerini çekmeye çalışıyorlar. Ömer Çelik’in kendine has kibri dağları delen yüzündeki sırıtışın çaresizliğinden kaynaklandığını biliyoruz. Her gün eriyen Cumhur İttifakı ve karşısında güçlenen CHP güçlenen muhalefet var. Suçluların psikolojisi şöyledir: Kendinde gördüğü en önemli kusuru karşıda varmış gibi söylerler. Ömer Çelik, Nazi ağzından bahsedeceksek o konuda elim güçlü. Hitler iktidarda kömür dağıtımıyla, bölünmüş yollarla övünmüş. Sonra demiş ki “Her Alman 3 çocuk yapacak”. Kendi işaretini yapmış sonra yapmayanları suçlamış. Hatırlayın, bu kadar yerli ve milli iktidarın işareti İhvan’dan. Tek millet, tek devlet, tek lider, Adolf Hitler. Tek millet tek bayrak tek devlet tek vatan ile kimsenin bir derdi yok. Bir ara Türk milleti diyemeyen sendin. 10. Yıl Marşı faşist bir marştır dediler. Andımızı okutmadılar, MHP dava açtı ama geldiğimiz noktada hepsi sulh oldu. Devlete söz söylemeyen biziz devleti şirket gibi yönetip batıran sensin.

İNCE’NİN PARTİSİNE GEÇECEĞİ İDDİA EDİLEN ÜÇ VEKİL

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

An itibariyle partiden bir kopuş, bir ayrılma yoktur. Daha önceki tartışmalarda da genel başkan söyledi. CHP’de sayın genel başkana mektup yazarak, mektuba cevap vererek bir iletişime ihtiyaç yoktur. CHP’de sayın genel başkanın kapısı ardına kadar açıktır. Arkadaşlarımıza da kapı açık idi. O açık kapıdan geldiler ve sayın genel başkanımızla görüştüler. Bundan sonra da bu kapı hiçbir zaman kapanmadı ve kapanmayacaktır. Ben arkadaşlarımıza değer veriyorum, arkadaşlarımızı yitirmek kaybetmek istemeyiz.

Bir gerçek var. Adaletsizlik ve eşitsizlikle de karşı karşıyayız. Durum şudur, AKP’nin ikinci genel başkanı partiden kopmuştur. AKP’nin birinci başbakanı partiden kopmuştur. AKP’nin birinci cumhurbaşkanı partiden kopmuştur. Partinin ikinci başbakanı yoktur. Bir kopuştan bahsederken iki üç milletvekilimizle ilgili, başbakanlar gittiler, hazinenin başında olan dışişlerinde olanlar gittiler. AKP’de geçmişte olup da şimdi devam edenler ihtiras tramvayının içinde olanlardır. Liyakatle değil sadakatle bir yere gelenlerdir.

Terazinin dengesini kurarken birazcık AKP’deki kopuşlarda ne kadar haber yaptık, ne kadar üstünde durduk, hangisini son dakika verdik… Bakan gitti 22 saat haber olmadı Türkiye’de. Damat bakan. Bu Türkiye’de istifa edersin Tayyip Erdoğan “he” demeden bunun haberi olmaz. İstisnası KRT, TELE1, Halk TV ve Habertürk’tür.