Özgür Özel’den New York Belediye Başkanı hakkındaki iddialara cevap

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 8:25 am - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 8:25 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York Belediye Başkanı hakkındaki iddialara Türkevi’nden cevap verdi. Özel “Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil” dedi.

ABD’de seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasadışı bağış alıp almadığı soruşturulan Demokrat Partili New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede hediyeler karşılığında, Adams’ın New York’taki 36 katlı Türkevi binasıyla ilgili gerekli yasal düzenlemeler için “devreye girdiği” belirtiliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında, aralarında yolsuzluk ve rüşvet dahil beş konuda suçlamaların yöneltildiği iddianame hazırlandı. 57 sayfalık iddianamenin önemli bir bölümünü Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkiliyle bağlantılı suçlamalar oluşturuyor.

‘Türkiye’den rüşvet aldı’ iddiası! New York Belediye Başkanı Türkevi açılışı için itfaiyeye baskı yapmış

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerin de isminin geçtiği yolsuzluk soruşturması ile ilgili sorulan soruya CHP Genel Başkanı Özel de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz. Böylesi binanın kazandırılması süreci içinde bir jest gördüysek fazlasını ABD’nin Büyükelçiliği’ne tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun para ve pulla ölçülecek bir tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirir.”

Kaynak: TELE1