Özgür Özel’den Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na tepki: Dışişleri’ne bildireceğiz

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 4:50 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 5:18 pm

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü nedeniyle KKTC’ye CHP lideri Özgür Özel, Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun CHP heyetini karşılamamasını eleştirerek konuyu Dışişleri’ne bildireceklerini ifade etti. 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi törenlere katılmak üzere KKTC’ye gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenlerin ardından verilen yemeğe katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da resmi anma programı düzenlendi.

Programa Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı.

OTELDE İKİLİ GÖRÜŞME

Resmi törenlerin ardından Erdoğan, CHP lideri Özel’in iki gündür Lefkoşa’da konakladığı otele geldi. Erdoğan’ın burada ikili görüşmeleri oldu. Erdoğan burada, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile görüştü.

Erdoğan’ın ardından, otele MHP lideri Bahçeli ve Meclis Başkanı Kurtulmuş da geldi. Erdoğan’a kabine üyeleri eşlik etti. Erdoğan ve heyetinden dakikalar sonra, CHP Genel Başkanı Özgür Özel otele giriş yaptı.

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Erdoğan, otelde yaklaşık yarım saat süren görüşmeler gerçekleştirdi. Ardından, Erdoğan, Özel ve Bahçeli, düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen yemek yaklaşık bir saat sürdü.

ÖZEL, YEMEĞİN PROTOKOLÜNÜ ANLATTI

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, yemekte Tatar ve Erdoğan’ın salonun ortasında oturduklarını, diğer protokol üyelerinin ayrı masalarda bulunduğunu söyledi.

ERDOĞAN İLE SOHBETİ

Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gündem olan sohbeti için de “Nezaket cümleleri kuruldu, hal-hatır sorduk. Kıbrıs ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. 3 gündür Kıbrıs’tayız. Temaslarımız hakkında bilgi verdim. Burada ihtiyaç duyulan birlik beraberlik ruhuna uygun bir temas oldu” dedi. Özel, yakın dönemde Erdoğan ile yeni bir görüşme planlarının ise henüz olmadığını kaydetti.

‘METİN FEYZİOĞLU’NU DIŞİŞLERİ’NE BİLDİRECEĞİZ’

Özel ayrıca KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nu CHP heyetini karşılamamasını eleştirdi. Yaşananları resmi yazıyla Dışişleri’ne bildireceklerini ifade etti. Özel şunları söyledi:

“Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde karşılandık, ağırlandık. Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde uğurlanıyoruz. Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs’taki Türkiye’nin büyükelçisinindir. Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Biz ne büyükelçiyi ne de büyükelçilikten kimseyi havaalanında göremedik, hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz. Bu Büyükelçi, 2 Dışişleri Bakanını karşılamadı, CHP’nin 4 genel başkanını karşılamadı ki bir tanesi mevcut genel başkan. Bu büyükelçi, Türkiye’nin ana muhalefet partisini karşılamadı. Kendisi bunu yapabilir ama büyükelçiliğe bunu yaptıramaz. Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Vasatların elinde vasatlaştırılamaz.”

Erdoğan, Özel ve Bahçeli Kıbrıs’ta buluştu: Federal çözüm mümkün değil

Kaynak: HABER MERKEZİ