Özgür Özel’den kurultay öncesi Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu mesajı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 1:30 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 1:35 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olimpiyatları izlemek için gittiği Paris’te kurultay sürecine ilişkin açıklama yaptı. Özel, “Sağ yanımda Mansur Yavaş, sol yanımda Ekrem İmamoğlu olduktan sonra bu takımı kimse yenemez” dedi.

Olimpiyat Oyunları’nı izlemek için Paris’te bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partide yaklaşan kurultay süreci öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Özel; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile buluşmasının kurultay ile ilgili olmadığını belirterek “Kurultaylık bir şey yok, biz evvel ezel beraberiz” dedi.

“SAĞIMDA MANSUR YAVAŞ, SOLUMDA İMAMOĞLU, BU TAKIM YENİLMEZ”

Özel, şunları söyledi:

“Kurultaylık bir şey yok, biz evvel ezel beraberiz. Bundan sonra da hep beraber olacağız. Sağ yanımda Mansur Yavaş sol yanımda Ekrem İmamoğlu olduktan sonra bu takımı kimse yenemez. Takım tam kadro bugün tam kadro geldik milli takımı izledik, çok keyifliydi. Üçümüz ayrı olabilir miyiz? Türkiye’yi yeniden demokrasiye kavuşturana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini yeniden iktidar yapana kadar bu üçlü birlikte çalışmaya devam edecek.”

 “TAYYİP BEY BİZİM TELEFONLARI LANETLEMİŞ BURADA DA ÇALIŞMIYOR”

Özel, iktidarın Instagram’a yönelik sansür kararının Türkler için Paris’te de devam etmesinden yakınarak şöyle konuştu:

“Türkiye’den gelenlerin Instagram’ı burada da kapalı ekstra gayret göstermek gerekiyor. Sağ olsun Tayyip Bey bizim telefonları lanetlemiş burada da çalışmıyor. Geldik burada Paris’te bir tek Türklerin Instagram’ı çalışmıyor eğer kapandığı gün Türkiye’deyseniz, bir şekilde lanetlenmiş telefon. Ama çok utanç verici bir şey. Kabul edilecek bir şey değil buna gençler çok kızıyorlar. Ben aslında bu tip şeylerin yaşanmasını şu açıdan önemli görüyorum, gençler bir mantığı görüyorlar. Festivalleri yasaklayanlar, konserleri yasaklayanlar, gazetecilere muhalif haber yapıyorsa akreditasyon koyanlar, sanatçılara kendisini desteklemiyorsa konser yaptırmayanlar filan en son buralara kadar geldiler. Geçen seçimde gençler bunlara bir ders verdi anlamadılar. Ümit ediyorum gelecek ilk seçimde artık ders vermek değil tastiknameyi alıp bu işleri bırakmak üzere gençler en büyük cezayı onlara verecek. Ben gelecek seçimde, şu an oy kullanan veya gelecek seçimde seçmen olacak gençlerin Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi kalıcı olarak engelleyeceklerini düşünüyorum. Instagram’ı kapatmak filan neymiş onları siyasetten engelleyecek gençler. O zaman göreceğiz burada Paris’in rahatlığıyla bu sivil kıyafetlerle bu kadar ciddi olabileceğim.”

Özgür Özel kurultay kararının perde arkasını anlattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olimpiyatları izlemek için gittiği Paris’te kurultay sürecine ilişkin açıklama yaptı. Özel, "Sağ yanımda Mansur Yavaş, sol yanımda Ekrem İmamoğlu olduktan sonra bu takımı kimse yenemez" dedi.

Kaynak: ANKA