CHP Genel Başkanı Özgür Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. İki lider görüşmenin ardından açıklama yaptı. Destic ‘başıboş sokak hayvanları’ konusunun çözülmesi çağrısı yapması üzerine Özel ”Saldırganlığı önlenemeyen köpekler için Mecliste yapılacak bir düzenlemeyle fon kurulmalıdır. Okula giden çocuklar, yaşlıları yoksullar açısından bir güvenlik sorunudur diğer yandan da bu hayvanların bir yaşam hakkı vardır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ikili kameralar karşısına çıkarak ortak basın toplantısı düzenledi. Özel görüşmeye ilişkin “Bugünkü görüşmemiz bir normalleşme sürecine işaret etmiyor biz zaten Sayın Destici ile iki siyasi partinin yürütmesi gereken protokol kuralları çerçevesinde temaslarını sürdürmüş iki partiydik. Bugünkü ziyareti bir hayırlı olsun ziyareti olarak önemli buluyoruz. Türkiye’de Avrupa’nın çok gerisinde bir siyasi partiler kanunu ile karşı karşıyayız.” dedi.

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“İlk tebrik ziyaretlerinden birisini Sayın Destici’den almıştık. Seçimi değerlendirdik. Bizim açımızdan son derece verimli oldu. 31 Mart’tan sonra dillendirilen ‘normalleşme’ süreci yaşanıyor. Bugünkü görüşmemiz bir normalleşme süreci değil. Bugünkü ziyareti önemli buluyoruz. Siyasetin sermayesinin denetim altında olması gerektiğini ve bazı siyasi partilere hazine yardımı yapılmamasını kabul edilemez bulduğumuz konusunda fikir birliğinde olduğumuzu teyit ettik. Biz Destici ile farklı ittifaklardayız. Ama bu konudaki müşterek duygumuzu ifade ettik. Bundan sonraki süreçtede bir düzenleme yapılması konusunda son seçimlerin en çok oy almıi birinci partisi olarak gönülden destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum.”

DESTİCİ: HAZİNE YARDIMININ KALDIRILMASINI TEKLİF EDİYORUZ

Mustafa Destici ise şöyle konuştu:

“Sayın Özel’e samimi misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Bir kere daha kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum. İlk yerel seçimde de başarıyla çıktılar kendilerini tebrik ediyorum. BBP olarak biz de belediye sayısını yüzde 100’ün üzerinde artırarak çıktık. Hem AK Parti’nin olduğu yerlerde hem CHP’nin olduğu yerlerde uyum içerisinde bir çalışma yürütüyoruz. Görüşmemizde yeni anayasa konusunu konuşma fırsarı buldu. Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. CHP’nin de sivil anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hemfikiriz. İlk 4 madde gibi ile ilgili kimsenin sıkıntısı yok. Hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz. Madem tasarruf edeceğiz o zaman siyasi partilerimiz de tasarruf etsin.”

KÖPEKLER İÇİN YAPILACAK DÜZENLEME

İki başkan sorulan Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik hazırlığına ilişkin Destici, “Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı. BBP olarak bize teslim edilen belediyelerde 1 ay içinde bu çalışmalarını başlatacağımızı ifade ettik. Köpekler toplanıyor tedavi görmesi gerekenler tedavi göreceği yere barınaklara hastalıklı saldırgan olanların uyutulması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yasa teklifini desteklediğimi ifade ediyorum. İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım.” diye konuştu.

CHP lideri Özel ise  “Ülkemizde bir sahipsiz sokak hayvanları sorunu olduğu bir gerçektir. Son günlerde basından takip edebildiğimiz kadarıyla bu konuda bir hazırlık var. Taslak görmüş değiliz henüz. Ancak TBMM insan kaynağı ile verilen emekle Ocak 2020’de grubu bulunan partilerin katılımıyla araştırma komisyonu kurdu raporda bu soruna yer verildi. Akademisyenler dinlendi bu konuda çok iyi bir rapor ortaya çıktı.” dedi.

“BİR HAYVAN FONU KURULMALIDIR”

Özel konuşmasına şöyle devam etti: Bir hayvan hakları fonu kurulmalıdır diyor raporda at yarışından aktarılacak paylar ve idari cezalardan aktarılacak paylarla bağışlardan oluşmalıdır.

“UYUTALIM DEMENİN TUTARLI BİR TARAFI YOK”

Bu köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok. Uyutma hastalar tedavi edilemeyen hayvanlar saldırganlığı önlenemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. On binlerce candan tasarruf edemezsiniz.”