Özgür Özel’den Kemal Kılıçdaroğlu mesajı: Vefamızı böyle göstereceğiz

Yayın tarihi: 22 Ocak 2024 Pazartesi 1:26 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 1:40 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na vefasızlık yapılmaması çağrısına, “Önceki genel başkana vefa partisini iktidar yaparak olur. Biz partisini Nazimiye’de, Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız” diyerek yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vefatının sekizinci yılında eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in memleketi Nazimiye ilçesinde düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.
Özgür Özel, Kamer Genç’in hayat hikayesinin Cumhuriyet’in hikayesi olduuğunu söyledi. Özel, “Kamer Genç’in hikayesi cumhuriyet hikayesi. Tunceli’nin Nazimiye ilçesinin Ramazan köyünde keçi güden bir çocıığun Cumhuriyet’in imkanlarıyla gelip hakim oldu, savcı oldu, hukuk fakültesini bitirdi. Daha sonra Anayasa yapılırken orada oldu. Cumhuriyetin verdiği yetkiyle o darbe anayasasına hayır oyu veren tek kişi oldu. Sonra defalarca milletvekili oldu ve sözünü sakınmadı ama görevini bildi. Yani nasıl? Vatana bağlı, bayrağa bağlı, ülkenin bölünmez bütünlüğüne bağlı. Bu dağlarda O’nun hakkında ölüm emri verildiğinde bile bir adım geri atmadı” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZİN EN CESURUYDU”

Özgür Özel, Kamer Genç’in en öne çıkan özelliklerinden birisinin de fikirlerini cesaretle savunması olduğunu söyledi.

Özel şu ifadeleri kullandı:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak şimdi başkanlığını yaptığım gruba da hep söylediğim bir şey var: Kişisel olarak geri adım atabiliriz, kişisel olarak korkarız, susarız, kişisel olarak eğiliriz ama CHP milletvekilleri söyleyecekleri sözden bir kelime eksik konuşamazlar. Bir adım geri atamazlar, bir santim eğilemezler. Çünkü biz bir santim eğilirsek onlar bu millete diz çöktürürler. Kamer Genç kişisel olarak dünyanın en cesur insanı değildi ama Dünya’nın en cesur insanlarının yaşadığı bu coğrafyanın vekili olarak hepimizin en cesuruydu. 300 kişi üzerine yürürdü bir kelime geri alamazdı. Kürsüye bir daha çıkar aynı bildiğini bir daha söylerdi. Bunu öğrendik bunu uyguluyoruz. Bundan sonra da doğru bildiğimizden geri gitmeyiz. Aynı onun gibi laikliği tartıştırmayız. Aynı onun gibi bayrağı tartıştırmayız. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü tartıştırmayız. Onlar ne der diye düşünmeyeceğiz. Onlar kendi siyasetlerini yapacak biz doğru bildiğimizi yapacağız.
Biz emanete sahip çıkacağız. Emanet, Atatürk’ün emanetidir. O emanete sahip çıkarken Kamer Genç gibi cesur, Kamer Genç gibi kararlı, O’nun gibi inatçı olursak günü geldiğinde hangi makamlarda olduğumuzun ve ölürken hangi sıfatı taşıdığımızın bir önemi yok kar demeden, kış demeden mezarının başında ailesi burada olur.”

KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELECEK

Özgür Özel son olarak, Nazimiye’ye gelmeden önce kendisinden önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayıp bir talimatı olup olmadığını sorduğunu ve bu akşam kendisiyle bir araya geleceğini söyledi.

Özel, Kılıçdaroğlu’na vefasını CHP’yi iktidar yaparak göstereceklerini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Dün gelmeden önce sayın Genel Başkanımızı aradım. Dün akşam bir araya gelecektik, kendisinin programı olduğu için bu akşama erteledik. Bizim geleneğimizdir gelmeden önce Kemal Bey’i ararız memleketinize bir talimatınız, bir söyleyeceğiniz var mı deriz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımız çok selam söyledi. Sizin de selamlarınızı alıp O’na götüreceğim. Bizden bir beklenti var: Diyorlar ki aman Kemal Bey’e vefalı olun. Hep şunu söylüyorum: Önceki genel başkana vefa partisini iktidar yaparak olur. Biz partisini Nazimiye’de, Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız. Genel Başkanımıza da Deniz Baykal’a da, Bülent Ecevit’e de, İsmet İnönü’ye de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de vefamızı da onların partisini iktidar yaparak göstereceğiz. Sakin Atatürk’ün yolundan ayrılmayın. Atatürk’ün yolundan ayrılmayana kimse bir şey yapamaz.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na vefasızlık yapılmaması çağrısına, “Önceki genel başkana vefa partisini iktidar yaparak olur. Biz partisini Nazimiye’de, Tunceli’de ve Türkiye’de iktidar yapacağız” diyerek yanıt verdi.

 

Kaynak: TELE1