Özgür Özel’den erken seçim çağrısı! Anket sonuçlarını açıkladı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 12:35 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 12:58 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Tüzük Kurultayı‘nda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, anket sonuçlarını açıklayarak erken seçim çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tüzük Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu.  “Toplumdaki erken seçim beklentisi, seçimden hemen sonra yüzde 25 civarındayken, bugün anketlere göre bu oran yüzde 50’yi aşmış durumda “diyen Özel, “Koşullar, erken seçimi kaçınılmaz hale getirecek. Ülkenin mevcut yönetimle dört yıl daha devam etme gücü kalmamıştır. Erken seçim için kararlılığımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Parti 31 Mart’ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti’nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar. Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler.

CHP’de kurultay sona erdi! Tüzük değişikliği kabul edildi

Parti 31 Mart’ta birinci oldu. Herkes iktidar bizim hakkımız olduğunu düşünüyor. Toplumun dertli tüm kesiminin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey yok. AK Parti’nin tek çıkar yolu vardı, belediye başkanlarımızın karşısına aday çıkaramadılar.

Kutuplaşmak, gerilim çıkarmak istediler. Tüm süreci bunun üzerinden tarif etmek istediler. Tüm seçmenlere şunu dedik bizim adaylarımız yerel seçim adayı, belediye başkan aday. Bu bir genel seçim değil. Bunu bir genel seçim havasına sokmasınlar. Buradaki oyunuz bir sarı karttır, kırmızı kart değildir. Biz bunu istismar etmeyeceğiz. Yüzde 38 alınca hepimiz isteriz ki bu oyla bir erken seçim çağrısı yapalım. O gece dedim ki bu oyu araçsallaştırmak bir erken seçim talebine bulunmadık.

O günden sonra bizden erken seçim çağrısı bekleyen bazı çevreler rahatsızlık duydu. Bir gerçek var 31 Mart’ta aldığımız oyu gösterip erken seçim demedik ama geçim olmazsa seçim olur dedik. AK Parti, kendisine oy verenleri bile pişman etti.

Özgür Özel: Partimizi aşağıya çekmeye çalışanları o çukurda bıraktık yolumuza baktık

“ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ YÜZDE 50’Yİ GEÇTİ”

Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi gün yüzde 25’lerde olan beklenti, anket sonuçlarına göre yüzde 50’leri geçmiştir. Şartlar adım adım bir sanığı getirecektir. Bu konunda CHP’nin iradesi tamdır. Bize kalırsa Sayın Erdoğan, kendiliğinden aday olamazdı. Bir erken seçim olursa Erdoğan tekrar aday olabilir. Bu milletin 4 yıl daha dayanacak gücü kalmamıştır.

ÖZGÜR ÖZEL TARİH VERDİ: KASIM AYI

Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet artık CHP’nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır. İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis’te kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım’da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada.

Kaynak: HABER MERKEZİ