Özgür Özel’den Erdoğan’a şeriat cevabı: Bir parmağın, elin, dilin kalmaz!

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 2:09 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 2:46 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa’da aday tanıtım toplantısına konuştu. Özel, şeriatı savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Uygulanırsa bir parmağın, elin, dilin kalmaz” dedi.

Manisa’da partisinin aday tanıtımında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘şeriat’ı savunduğu açıklamasına yanıt verdi. Özel, “Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum. Açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız” dedi. Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanlığı’ndan istifa etmesi hakkında da konuşan Özgür Özel, “Parti içindeki çekişmelere cumhuriyetin koca kurumunu karıştırdılar” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

“BİR TANE PARMAĞIN, ELİN, DİLİN KALMAZ”

Özgür Özel’in açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyle:

“Birileri bize hakaret ediyor, saldırıyorlar, hiçbir şey olmasa bile ortaya bir tartışma atmaya çalışıyorlar. Sen şeriat tartışmasından bu ülkede ne elde edeceksin? Zamları, pahalılığı konuşmak istemiyorlar.

Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum; açlığın, yoksulluğun, işsizliğin olduğu yerde Recep Tayyip Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız.

Cevap da vereyim; şeriat dediğin kurallar pozitif hukukun yerinde olsun dersen iyi düşün, hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun, uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz senin dilin. O yüzden şeriat, saltanat deyip kendisine son halife diye slogan attırdığın kimsenin kafasını karıştırma.”

HAFİZE GAYE ERKAN’IN İSTİFASI

“Biliyorsunuz; ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamak, enflasyonla mücadele için görevli kurum. Politikaları uygularken bağımsız olacak. Kanun öyle yazmış.

Dün gece Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım kendince istifa etti. Beş yılda beşinci başkan. 9 ayın sonunda görevden aldılar.

Genç eğitimli bir kadın gelmiş görev yapıyor, ancak bu kadınla uğraşmaya başladılar. İstifaya zorladılar. Parti içindeki çekişmelere cumhuriyetin koca kurumunu karıştırdılar. Sonunda istifa geldi, yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir.”

İTTİFAK YORUMU

“Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir; ama değişim inancıyla bu parti değişecek, gençleşecek ve iktidara yürüyecek. Söz veriyorum. Yeni bir yoldayız, bu yol temiz bir yoldur. Ülkenin kaderini değiştirmek; hep beraber zenginleşmek, yoksulluğu bitirmek için hep birlikte yürüyeceğiz. Hep beraber yürüyeceğiz.

31 Mart seçimleri bu milletin iktidara sarı kart göstereceği seçimlerdir. CHP’yi yalnızlaştırmaya, şeytanlaştırmaya çalışıyorlar. İttifak olsun diye her şeyi yaptık, ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler.”

Kaynak: TELE1