Özgür Özel’den Erdoğan’a ilginç borç teklifi: Camileri, elektrik trafolarını, ortak alanları al düş yakamızdan

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 1:59 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 2:57 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘SGK borcu’ çıkışına Balıkesir’den cevap verdi. Özel “CHP’li belediyelerdeki tüm camilerin elektrik trafolarının, ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan, millete hizmet etmemize engel olma.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili için verdiği talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın harekete geçmesine tepki gösterdi.

ERDOĞAN’A TEKLİF

Balıkesir’de konuşan Özel, Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek istediğini belirtti. Özel, Erdoğan’a bir teklif de sunarak ” Geçmişte ne yapmışlar camiyi ve etrafındaki meydanı verip borcu sildirmişler. Caminin tapusu belediyeden Maliye’ye geçince varıp da camiyi yıkacak, boşaltacak, oraya AVM yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karşı AKP’li belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP’li belediyelerdeki tüm camilerin elektrik trafolarının, ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan, millete hizmet etmemize engel olma.” dedi.

Özgür Özel açıklamalarında şunları kaydetti:

 

Simit 5 kuruştu sen yaptın 10 lira. Diyor ki Belediyeler hizmet etmek istiyor. İşte Ahmet, iç içine sığmıyor. ama işi parasal boyutu canını sıkıyor. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Niye millet CHP’nin ne iyi iş yaptığını görmesin diye. Önünde dünya kadar dosya ama imzaları atmayarak kaynağı kullandırtmıyor.

Saray’dan emri aldı Işıkhan AKP’li belediyelerin yıllardır biriktirdiği borçları tahsil için hemen düğmeye bastı

“HALK HESABINI SANDIKTA SORACAK”

“Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüşüm için, toplu taşıma için, temiz su için, çevre için ama imzaları atmayarak Türkiye’ye dışarıdan bulduğumuz kaynağı belediyelerimize kullandırtmıyor. Şimdi de gelmiş, geçmişten bugüne AK Parti’den aldığımız belediyelerde bilhassa SGK ve Vergi Dairesi’ne inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SGK’nın parasıyla burada belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız… Şimdi diyor ki, AK Parti döneminde ödenmeyen parayı, MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde, faiziyle senin paralarından keseceğim. Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak… Belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Halk arkamızda, millet arkamızda, bunu millet görüyor ve sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak.”

“SGK PARASIYLA BELEDİYECİLİK YAPTILAR”

Şimdi de gelmiş SGK’ya inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SGK’nın parasıyla belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız. AKP-MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde faiziyle keseceğim. Bunun tek amacı var belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak. CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan yanılıyorsun, millet bunun hesabını ilk sandıkta soracak.

EN BORÇLU BEŞ BELEDİYE AKP’DEN

En borçlu belediyeler AKP’den yeni devraldıklarımız. Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. En borçlu beş belediye AKP’den aldığımız belediyeler. Kendi ödemediği parayı bizden kesmeye kalkıyor. Bu sayede istiyor ki çöpler toplanamasın, ulaşım aksasın. Hapırsan da köpürsen de bir yolunu bulacağız, milletin gönlünü alacağız. O iktidarı senin elinden alacağız. Ant içiyorum.

“AL BUNLARI DÜŞ YAKAMIZDAN”

Bunu Edirne, AKP’den aldığımız birçok belediyede gördüm. Şimdi de Balıkesir’de gördüm. Geçmişte ne yapmışlar camiyi ve etrafındaki meydanı verip borcu sildirmişler. Caminin tapusu belediyeden Maliye’ye geçince varıp da camiyi yıkacak, boşaltacak, oraya AVM yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karşı AKP’li belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP’li belediyelerdeki tüm camilerin, elektrik trafolarının, ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan, millete hizmet etmemize engel olma.

 

SOKAK HAYVANLARI YASASI! “CEZA İLE TEHDİT EDİYORLAR”

Sokak köpekleri ile ilgili yasal düzenlemeye değinen Özel, “CHP’nin bütün milletvekilleriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydı bütün sakat köpekler ya da bütün barınağa toplanıp 1 ayda sahiplendirilememiş köpekler çamaşır suyuyla zehirlenerek 6 saat içinde acı acı sesler ile katledileceklerdi. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Katliam yasasına uymayan belediye başkanlarına hapis cezası tehdidi

“Ancak tehlike geçmiş değil” diyen Özel, şunları ifade etti:

“Şimdi diyor ki ‘Köpekleri toplayacağız, kısırlaştıracağız, sahiplendireceğiz. Belediyelere, bunları yapmayanlara ağır cezalar koyuyor. Ve zımnen diyor ki ‘Bu işi çöz. Ya çöz ya da cezayı alırsın.’ Bunun yolu belediyelere bu konuda kaynak yaratmaktır. Bütün yükü belediye başkanlarına atıp cezayla tehdit ediyorlar. Bu katliamın önünü açacak sakat bir düzenlemedir. Bu noktada bir kez daha bütün hayvanseverleri AK Parti’nin oyununa karşı uyanık olmaya ve mücadeleye devam etmeye davet ediyorum.”

ERDOĞAN’IN ‘MUHALEFETİN SIRTINDA KÜFE YOK’ SÖZLERİNE YANIT

Erdoğan’ın emekli aylıklarına yapılan zammı eleştiren muhalefet için ‘Muhalefetin sırtında küfe yok’ sözlerine de yanıt veren Özel, şunları söyledi:

“Erdoğan’a emekli ağır geliyor. Erdoğan’a asgari ücretli ağır geliyor, çiftçi ağır geliyor, esnaf ağır geliyor. Diyor ki taşıyamıyor, yük ağır! Ağırsa bırak, ver nasıl taşıyacağız emekliyi, nasıl taşıyacağız asgari ücretliyi, nasıl milletin efendisi yapacağız yeniden köylüleri. Küfeyi taşıyamayan bırakacak. Emekliye, asgari ücretliye vermezsen geçim olmaz. Geçim olmazsa ne olur, seçim olur! Çıkar o küfeyi sırtından, küfeyi alacağız ve emeklileri en güzel yerlere taşıyacağız.”

Emeklilerden Erdoğan’ın sözlerine ‘sırtta küfeli’ protesto

Kaynak: HABER MERKEZİ