Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘belediye borçları’ yanıtı: Mali darbe yapmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 5:43 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 6:28 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere karşı yeni hamlesine Özgür Özel‘den yanıt geldi. Özel, “İstanbul’da vatandaşın kararıyla seçilen İmamoğlu’nun zorla mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyükada’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan’ın “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler” sözlerini hatırlatan TELE1 muhabiri Ceren Ural, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e “Bir açıklamanız olacak mı?” sorusunu yöneltti.

Özel’in verdiği cevap ise şu şekilde:

“Şimdi birincisi Sayın Erdoğan hangi AK Partili belediye SGK’ya borcunu ödemiş bir söylesin. Ellerinden aldığımız bütün belediyeler en az son beş yıl boyunca hiç borç ödememişler. Şimdi SGK’ya yatırılacak parayla AK Partili belediye zamanında hizmet yapacak, sonra onun SGK’ya ödemeyip kendisine kullandığı parayı bugün biz ödeyeceğiz AK Partililer için. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu? Şimdi ne yapacakmış? Hangi AK Partili belediye bugüne kadar SGK borcunu ödemiş? Şimdi diyor ki; ‘Belediyelerin alacaklarını parasından keseceğim’. Bu şu; belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip ‘CHP belediyesi bu’ diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. O bunu yapsın, hizmet edecekken bizim hizmet edeceğimiz parayı AK Partili belediyenin borcunu gelsin kessin ya da daha önceden olan SGK borçlarını kessin , hizmet etmeye engel olsun, ben de çıkayım meydan meydan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sırf kendi beceriksiz yönetimi değişecek diye korkusundan CHP’lilerin yönetim yetkinliğini elinden almak için bu oyuna nasıl başvurduğunu anlatayım. Diyeyim ki; ‘Bu enflasyonu düşüremiyor. Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizin elini kolunu bağlamaya, yoksullaştırmaya, maaş ödeyemez hale getirmeye, çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyor’. Sayın Erdoğan şunu bilsin; kendi ellerimizle toplarız o çöpleri bütün CHP’liler, yine de onun bu oyunlarına, şantajlarına teslim olmayız. Vallahi çok net bir şey söylüyorum; her geçen gün millet gün sayıyor, birazcık seçim sonuçlarından akıllanıp, akıl alıp, öğrenip vatandaşın isteklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor ve bizim hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görür. Bu iş geçen sefer İstanbul’da vatandaşın kararıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nun zorla mazbatasını elinden almak neyse seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. ‘Osmanlı tokadı vuracağım’ dedi bize, demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yer. Meydan meydan anlatırım, sokak sokak anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın.”

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT

Özel’e, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sarayda oturanların elini sıkmayacağım. Siz susmayın, konuşabilin diye elini sıkmıyorum. Halkımıza sürtük, çapulcu dediği için elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum” açıklamaları da soruldu.

Özel şu yanıtı verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmelerini neden üstüme alayım? Üstüme alacak bir şey yok. Türkiye’nin kutuplaşmasından, el sıkışmamasından birinci parti sorumludur. Kemal Bey hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi, çok istedi ama olmadı. CHP artık iktidar partisidir.”

CHP belediyeleri hedef alan Erdoğan başkanlığı döneminde İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borç ile devretmiş

 

Kaynak: HABER MERKEZİ