Özgür Özel’den ‘Devlet Bahçeli’ analizi: Aslında kendisini inkar ediyor

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 3:26 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 3:26 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin, “AKP desteğiyle kongreyi iptal ettirip ardından rakibini ve arkadaşlarını partiden atan birinin bunun diyetini ne şekilde ödediğini hep birlikte gördük” yanıtını verdi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’e konuşan Özgür Özel, özetle şunları söyledi:

“Devlet Bahçeli geçmişte uzun yıllar boyunca saraya en sert muhalefeti yapmış ve kullandığı kelimeler de ağır eleştiri sınırları bir yana adeta zaman zaman Recep Tayyip Erdoğan’a en ağır hakaretlerde bulunmuş birisinin yaşadığı tarihsel U dönüşünü irdelemeyi ve gerekçelendirmeyi siyasi tarihçilere bırakıyoruz.

“DÜNYA SİYASET TARİHİNDE ÖRNEĞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR ŞEY”

Bu muamma, bu mecburiyet ve bu mahkumiyet dünya siyaset tarihinde olmayan bir şey. Dünya siyaset tarihinde örneği görülmemiş bir şey.

“AKP’Yİ ÖVERKEN SAYIN BAHÇELİ ASLINDA KENDİNİ İNKAR EDİYOR”

İkincisi, Sayın Bahçeli’nin Adalet ve Kalkınma Partisinin icraatlarını ve Türkiye’ye yaptıklarını överken 18 yıldaki yaptıklarını övüyor. Bu metinde o var. 18 yılda yaptıklarını AKP’yi överken Sayın Bahçeli aslında kendini inkar ediyor, çünkü bu 18 yılın 15 yılında muhalifti AKP’ye.

“NASIL BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİNİ DE AÇIKÇA ORTAYA KOYMAKTADIR”

Bahçeli sadece sarayın lehine oy kullanmak ve sarayın lehine konuşmanın yanında saraydan üretilmiş yalanları da tekrar ederek ve sarayın algı yönetimini sarayın diğer sözcülerinden farksız kelimeler ve bir dille tekrar ederek nasıl bir görev üstlendiğini de açıkça ortaya koymaktadır.

“PARALEL” YANITI

Mahir Ünal’ın akla ziyan hiçbir şekilde izah edilemeyecek paralel yakıştırmasını Bahçeli’nin aynı şekilde ve daha yüksek sesle tekrarlaması sadece düşündürücü değil aynı zamanda ibret vericidir. O Mahir Ünal ki AKP’nin mevcut yöneticileri için de Fetullah Gülen’e en güzel övgüleri dizmekte ki en mahir kişidir. O Mahir Ünal düne kadar FETÖ’yü öven Mahir Ünal’la FETÖ ile hiç aynı çizgide bulunmamak iddiasında bulunan Devlet Bahçeli’nin buluştukları nokta hazin bir noktadır.

“DEVLET BAHÇELİ’NİN AĞZINDAN SESLENDİRİLME GEREĞİ VE GEREKÇESİ İBRET VERİCİDİR”

CHP’ye saldırmak ve CHP’ye ilgiyi itibarsızlaştırmak için Mahir Ünal ağzıyla okunan metnin bir kez de Devlet Bahçeli’nin ağzından seslendirilme gereği ve gerekçesi ibret vericidir.

“DİYETİNİ NE ŞEKİLDE ÖDEDİĞİNİ HEP BİRLİKTE GÖRDÜK”

Kendi kongresini sarayın yardımıyla iptal ettirip rakibine yapılacak kongrede birlikte yarışacağız demişken AKP desteğiyle kongreyi iptal ettirip ardından rakibini ve arkadaşlarını partiden atan birinin bunun diyetini ne şekilde ödediğini hep birlikte gördük.

“YOLSUZLUK YAPAN YOKSULU EZEN BİR İKTİDARA MAHKUM ETTİĞİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

Bu partide iktidar karşılığında Türkiye’de halkı ezen, yoksullaştıran, yoksulluğu yok etmek yerine yönetmeyi tercih eden geçmişinde yolsuzluklar olan ve bu yolsuzlukların en üst perdeden Devlet Bahçeli tarafından dile getirildiği odasındaki 17-25 saatiyle poz verip bu büyük yolsuzluk hakkında hiçbir değişiklik yokken siyasetini bu şekilde evrilten bir anlayışın parti iktidarı karşısında Türkiye’yi yolsuzluk yapan yoksulu ezen bir iktidara mahkum ettiğini hiçbir zaman unutmayacağız.”