Özgür Özel’den çok konuşulacak ‘Ziraat Bankası’ iddiası

Yayın tarihi: 24 Haziran 2021 Perşembe 7:07 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 7:10 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Ziraat Bankası’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Özel, Ziraat Bankası’nın MÜSİAD Rize Şubesi yöneticilerinin 19.5 milyon lira zarar etmiş enerji şirketine ortak olduğunu iddia etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları gündeme gelen Ziraat Bankası konuşulmaya devam ediyor.

Peker, yayınladığı ve yaptığı paylaşımlarda Yıldırım Demirören’in Ziraat Bankası’nda 750 milyon lira kredi aldığını ve söz konusu parayı ödemediğini ileri sürmüştü.

”ZARAR ETMİŞ ENERJİ ŞİRKETİNE ORTAK OLDU”

Ziraat Bankası’na ilişkin çok konuşulacak bir iddia da CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’den geldi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, Ziraat Bankası’nın MÜSİAD Rize Şubesi yöneticilerinin 19.5 milyon lira zarar etmiş enerji şirketine ortak olduğunu iddia etti.

Özel, ”Ziraat Bankası 29 Aralık 2020’de Rinerji diye bir enerji şirketinin yüzde 51’ini satın almış. Senin işin ne? Ziraat. Enerji şirketi, satın alıyor. Kimin bu Rinerji? Bu şirket Rize’deki MÜSİAD Şubesi iş adamlarına ait. Hepsi. Rize’deki MÜSİAD’çılar, yandaş iş adamları, bir şirket kurmuşlar. Bu şirkete 2019 yılında 10.5 milyon, 2020’de 9 milyon zarar ettirmişler.

Toplam 19.5 milyon TL zararı var şirketin. Artık nereye gittilerse, kimi ikna ettilerse, hangi hemşerileri inisiyatif gösterip, tensip buyurup, onun talimatıyla yapıldıysa, 20 milyon zarar etmiş şirkete Ziraat Bankası ortak olmuş.

Rize Enerji Şirketi. Dünya kadar işletme batıyor, hangisini gidip satın alıyorsunuz? Ama Rize’deki MÜSİAD üyeleri, etkili güçlü yetkili hemşerilerini ikna ettiler mi, babasının parası ya, verin Rinerji’ye satın alın, kurtulsun bizimkiler. Böyle bir haksızlık olmaz” ifadelerini kullandı.