Özgür Özel’den Bornova Anadolu Lisesi ile ilgili iddialara tepki

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 1:36 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 1:36 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna Suriyeli çocuklar için anaokulu yapıldığına dair iddialar hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki Bornova Anadolu Lisesi’nin korusunun yıkılarak onun yerine Suriyeli çocuklar için anaokulu yapılacağı yönündeki iddialara tepki gösterdi.

“BU REZALETİN KARŞISINDAYIZ”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, “Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız” dedi.

 

TUNÇ SOYER: ASLA MÜSADE ETMEYİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nin korusuna Suriyeliler için anaokulu yapılacağı iddiaları sonrası kampüsteki inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hatalı olduğunu tespit ettiklerini, inşaatın mühürlenmesi için tüm işlemleri başlattıklarını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün X (Twitter) hesabından “Bornova Anadolu Lisesi kampüsüyle ve korusuyla bir bütündür. İzmir’in bu eşsiz mirasının şantiyeye çevrilerek talan edilmesine asla müsaade edemeyiz. Kampüsümüzün yaşaması için direnen tüm öğrencilerin ve velilerin yanındayım” paylaşımında bulunmuştu. Bugün yeni bir paylaşımda daha bulunan Soyer, şunları kaydetti:

“Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik. İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazımızı ilettik. Kamuoyuna arz ederim”

Kaynak: TELE1