CHP lideri Özgür Özel atanamayan öğretmenleri, mülakat mağdurlarını ve ‘yeni müfredattan endişe duyanları’ 18 Mayıs’ta Saraçhane’ye çağırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, atanamayan öğretmenleri, mülakat mağdurlarını ve yeni müfredattan endişe duyanları 18 Mayıs saat 13.00’de İstanbul’da Saraçhane’ye çağırdı.

Cumhuriyet gazetesinin 100’üncü yıl kutlamalarına katılan Özel burada çağrısını “CHP olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan bir gün önce tüm atanmayan öğretmenleri, tüm mülakat mağdurlarını, müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri, çağdaş Cumhuriyet için çağdaş eğitim talep edenleri İstanbul’da saat 13’te Saraçhane Meydanı’na bekliyoruz. Onların sesini duyuracağız. Onları dinleyeceğiz. Onların sesine ses olacağız. Bir büyük mücadelenin ateşini hep birlikte yakacağız” sözleriyle açıkladı.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklaması atama bekleyen öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Bakan Tekin, öğretmen atamasında en çok alım yapılacak branşları duyurarak, “Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 arkadaşımız, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, İngilizce 968″ açıklamasında bulundu.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ise 20 bin atamanın ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, “Bakanlık tüm ilişkileri ve eğilimi ile beraber özel öğretimin önünü açan, bu anlamda yüz binlerce öğretmeni patronların kölelik koşullarına iten bir tercihi savunuyor. Bugün itibari ile öğretmenlik bir meslek olarak daha fazla asgari ücret düzeninin pençesinde, rıza ve mecburiyet tuzağının içindedir.” dedi.

Öğretmen atama sayısı hayal kırıklığı yarattı! ‘Yok’ denilen mülakat geldi

Öğretmen mülakatlarının yapılacağı tarih belli oldu!

İşte Ayşe Ateş’in iddianamede yer verilmeyen ifadesinin tamamı