Özgür Özel’den AKP’ye çok sert ‘Atatürk’ tepkisi!

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:50 am - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 10:50 am

AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Mehmet Muş’un, “Meclis’te her gün Atatürk nutukları atan Özgür Özel’e baktım hala ses yok” paylaşımından sonra CHP Grup Başkanvekili Özel’den cevap gecikmedi. Özel, “Kurucu liderimize saygıyı Atatürkçüleri cezaevlerine tıkanlardan, Atatürk düşmanı Pelikancıları besleyenlerden öğrenecek değiliz” ifadesinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözleri tartışma yarattı. Kaftancıoğlu bu tarrtışma üzerine yaptığı açıklamada, sözlerinin eksik yansıtıldığını ve şahsına yönelik bir itibarsızlaştırma operasyonu yapıldığını belirtti.

Serpil Yılmaz yazdı: Canan Kaftancıoğlu neden ‘Atatürk’ demiyor?

CHP’den de Kaftancıoğlu’na yönelik tepki açıklamaları yapılırken, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un sosyal medyada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i hedef aldığı sözlerine Özel’den yanıt geldi.

“ÖZGÜR ÖZEL’DEN SES YOK” DEDİ, YANIT GELDİ

Muş paylaşımında, “Atatürk soyadından rahatsızlık duyan bir CHP il başkanı.. Meclis’te her gün Atatürk nutukları atan Özgür Özel’e baktım hala ses yok. AK Parti İl Başkanı aynı sözleri söylese meclisin önünde ağzından tükürük saça saça bağırır çağırırdı. Şimdi süt dökmüş kediye dönmüş. CHP budur!” ifadelerini kullandı.

Özel verdiği yanıtta ise şunları kaydetti:

“Çok şükür; partimizde Atatürk soyadından rahatsızlık duyan bir il başkanı da senin gibi yalanı doğruymuş gibi anlatan bir grup başkanvekili de yok! Kurucu liderimize saygıyı Atatürkçüleri cezaevlerine tıkanlardan, Atatürk düşmanı Pelikancıları besleyenlerden öğrenecek değiliz.”

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz dünkü köşe yazısında, internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nın onur konuğu olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullandığını yazdı.

Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan’ın, Kaftancıoğlu’na “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” diye sorması üzerine Kaftancıoğlu’nun da, “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdiğini aktardı.

Kaftancıoğlu’nun, “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” ifadeleri üzerine CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, eski CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Hüsnü Bozkurt, Haluk Pekşen gibi isimler tepki gösterdi.

CHP’li isimlerden Canan Kaftancıoğlu’na ‘Atatürk’ tepkisi

Kaftancıoğlu, tepkilerin ardından Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu, “Böylesi bir dönem ve gündemde, bu açıklamayı yaptırmak zorunda bırakanları; ‘Atatürk hayatta olsaydı önce sizleri ve klavye Atatürkçülerini sopayla kovalardı’ (böyle referanslarda onların hakkı:)) ) diyerek vatandaşın aklına, vicdanına ve hafızasına teslim etmiş olayım…” ifadelerini kullandı.