Özgür Özel yeni siyaset tarzını TELE1’e anlattı: Vagon değil lokomotif

Yayın tarihi: 28 Aralık 2023 Perşembe 5:08 pm - Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe 5:08 pm

TELE1 Ankara Haber Merkezi’ni partisinin genel merkezinde ağırlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Gerginlik atmosferiyle siyaset yürütmek istiyorlar. İzin vermeyeceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel TELE1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle, Ankara Haber Müdürü Serdar Akyön ve TELE1 Ankara Muhabiri Burcu Yıldırım’ı ağırladı. Özgür Özel CHP’nin yeni siyaset tarzını, şehit cenazesinde yaşanan provokasyonu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tehdidini değerlendirdi.

“İÇİMİ ACITTI”

Şehir cenazesinde yaşanan provokasyonu anlatan Özel, “Manisa’da yaşananlar ortada. Ben Manisa’nın evladıyım. Orada yaşanan bir yana en çok da şehir ailesinin ‘Acımızı yaşamamıza izin vermediler’ sözleri içimi acıttı” dedi.

BAHÇELİ’NİN TEHDİDİNE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tehditleriyle ilgili de Özel, “Yakışmıyor. Bu siyaset dili değil. Biz aynı üslupla cevap vermeyiz. Gerginlik ve kavga atmosferiyle siyaset yürütmek istiyorlar. Bu fırsatı vermeyeceğiz. Önceki genel başkanım Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun koydular. Şavşat’ta kurşun sıktılar. Bir geçmiş olsun bile denmedi.” değerlendirmesini yaptı.

Özgür Özel’den Can Atalay tepkisi: Yapılan düpedüz darbe girişimidir

“VAGON DEĞİL LOKOMOTİF OLACAĞIZ”

CHP’nin yeni siyaset tarzını ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel şu ifadelerle anlattı: “Atatürk Samsun’a çıktığında boynunda idam fermanı vardı. CHP’nin Genel Başkanını korkutamazsınız. Beni hedef gösteriyorlar. Bizi ölümle korkutamazlar. Geri durmayacağız. AKP iktidarı terör saldırısında ‘bizim sorumluluğumuzu görmeyin peşimize takılın’ diyor. Vagon siyaseti yapmayacağız. Kimsenin vagonu olmaya niyetimiz yok. CHP’nin kendi siyasetine vagon olmasını bekleyenler daha çok bekler. Kişiler vagonu değil, lokomotifi bekler. Biz bundan sonra lokomotif siyaseti yapacağız. Şu anda yaşadıkları şaşkınlık ve saldırganlık da bu yüzden. Ezber bozmaya devam edeceğiz.”

BAHÇELİ’YE ZOR SORU

Özel HÜDA PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun özerklik sözlerini değerlendirdi, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye sorular sordu:
“CHP’yi yapmadığı ittifakla suçluyorlar. Şunu unutmasınlar; CHP’nin listesinde Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışan yok. CHP özerklik isteyen, ayrı bayrak isteyen kimseyi Meclis’e sokmadı. Devlet Bahçeli beyin yüzene okundu bunlar. Merak ediyorum Bahçeli HÜDA PAR’ın özerklik çıkışına neden sessiz kaldı?”

“ADAYLA OCAK AYINDA BELLİ OLSUN İSTİYORUM”

Aday belirleme sürecinin de devam ettiğine dikkat çeken Özel, “Adayların listesi Ocak ayında belli olsun istiyorum. Memnuniyet anketleri de belirleyici oluyor. Bir yerde iki adayın memnuniyet oranı yakınsa orada sandık kuruyoruz ama o aday adaylarından biri kadınsa ona önceliği veriyoruz ve vereceğiz.” dedi.

Kaynak: TELE1