Özel ve İmamoğlu Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’nda! “Rapor Cumhurbaşkanı’na verilecek”

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 11:08 am - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 11:29 am

Haber: Ceren Ural

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel İBB Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’nda konuşma yaptı. Ekrem İmamoğlu çalıştay sonrasında yapılacak raporu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı  da olarak tüm belediyelere gönderileceğini söylerken Özgür Özel de söz konusu raporu AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm siyasi parti liderleri ile paylaşacağını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Şube Müdürlüğü Çalıştayı’na katıldı. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel burada yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiği söylerken, ailelerin yaşadığı sorunların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel: Ekrem İmamoğlu’na oy veren AK Partili başkanlara soruşturma açıldı

Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Güzel organizasyonun hem bize aydınlatıcı sahalar oluşturmuştur. Buradan çıkacak rapor Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde tüm belediyelere rapor olarak gönderilecek. Baktığımızda 20 yüzyılın başından itibaren büyük bir mücadele içinde olmuştur nice cephe ve savaşlarda, kurtuluş ve özgürlük mücadelesi ve süreç içeresinde terörle mücadele içinde lan milletimizin şöyle bir özelliği vardır. Hiçbir ev yoktur ki bir şehidi gazisi olmasın. O yüzden saygı ve minneti ölçmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Dualarımızdan eksik etmeyiz. Törenlerimizde onları anmaktan huzur duyarız. Milletimizin bu güçlü duygusunu şehir yakınlarına ve gazilerimize hissettirmek bizim öncelikli görevimiz.

Bugün burada bulunan İBB Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’nı çok önemsiyoruz. Böylesi bir süreçte başta biz yerel yönetimlerin alması gereken vazifeleri tespit etmek ve merkezi yönetimi de bu sorumluluğa dahil etmeyi sağlamak konusunda böyle bir önderlik yapmasından dolayı sayın genel başkanımıza teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar tam 5 bin 867 hane ile birebir diyalog kurarak onların eksiklerini ihtiyaçlarını çözme gayretinde olduk ve bu ilişkimiz devam etmektedir. Bazen istihdam bazen sosyal haklar bazen psikolojik destek. Tabi etkinlikler gezi organizasyonları çocuklar için eğitim desteğinden yurtlar gibi öncelik almaya. Attığımız her adımda şehit yakınları ve gazilerimizi öncelikli yazıyoruz.

Bizlere emanet edilen güzel yaşamın onlar sayesinde olmasının bilinciyle yapıyoruz. Buna bir övünç kaynağı değil sorumluluğunu yerine getiren bir yönetici olarak söylüyorum.

Özgür Özel konuşmasında şunları söyledi:

Biz CHP olarak şu tespiti yaptık. MYK’da mutlaka Milli Savunma Bakanlığı, ayrıca TSK personelinin şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarını tespit edecek bir genel başkan yardımcısının eksikliğini gördük. Sayın Yankı Bağcıoğlu emekli Tümamiral hem Parti Meclisi’mizin bir üyesi olarak görev yapıyor.

Sosyal demokrat belediyeler üzerinden partimizin belediyelerinin bugüne kadar yaptığı titiz çalışmalarını talep edilecek. Burada bulunan sözcümüz ve milletvekillerimiz kanalıyla TBMM’nin ilgili komisyonlarına taşınacak. Ayrıca ben komisyon raporları başta Cumhurbaşkanı ile ve tüm genel başkanlarla paylaşarak, bu meselenin siyaset üstü olduğu, hepimiz adına görev yaparken hayatını kaybedenlerin hepimizin çocukları yerine annesiz babası büyüyenlerin eşsiz kalanların, ortak sorunlarına bir kez daha vurgu yapacağım.

Bu çalıştaydan çıkacak sonu, Milli Savunma, İçişleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na gönderilecek. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bir yapı oluşturularak takip edilmesi meselesini önemsiyoruz.

Partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bir gazidir ve bir savaş kahramanı liderdi. Anayasanın 10. maddesi şehit aileleri ve gazilerle yapılacak ne varsa eşitlik ilkesine aykırı olmadığını göstermiştir. Anayasa’nın maddesi pozitif ayrımcılık maddesini gözetmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ