CHP lideri Özgür Özel‘in Cumartesi Anneleri‘nin bininci haftasındaki buluşmasında ablukanın kaldırılması çağrısı sonrası AKP’li Özlem Zengin, cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda toplanılmasına izin verileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salı günkü CHP Grup Toplantısı’nda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2018 yılındaki müdahalesiyle Galatasaray Meydanı’nda eylem yapmaları yasaklanan Cumartesi Anneleri’nin bu hafta bininci haftası olduğuna dikkat çekmiş, ablukanın kaldırılması çağrısında bulunmuştu. Özel “Bu hafta hepimiz Cumartesi Anneleri’nin bininci haftasında Türkiye’yi utandıracak değil biraz olsun hep birlikte normalleşmenin, hep birlikte hak aramanın, aslında anayasal bir hakkın, bu kadar da kutsal bir hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP milletvekilleri, örgütü, yöneticileri her hafta olduğu gibi orada olacak. Orada yoğun bir katılımla destek vereceğiz. Kimsenin burnunun kanamamasını, bu büyük yasın, bu büyük çağrının tarih önünde bir kez daha hakkını bulmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“VALİMİZLE DE TEYİT ETTİM”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumartesi Anneleri’nin bu cumartesi yapacağı 1000. hafta eylemiyle ilgili yaptığı konuşmada, “Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim. Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler” dedi.

Zengin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, “Cumartesi Anneleri, geçtiğimiz haftalarda beni ziyarete geldiler. Diğer siyasi partileri de ziyaret ettiler. Neticesinde hem İçişleri Bakanımızla hem Sayın Valimizle görüşmelerimiz oldu. Ayın 29’unda toplantılarının 1000’incisini yapacaklar. Biraz evvel Sayın Valimizle de teyit ettim. Kendileri bu toplantıyı gerçekleştirecekler. Zaten her hafta yapmaya devam ediyorlar. Daha geniş bir katılımla bu hafta toplantılarını yapacaklar. Burada ince bir çizgi var. Bizim için Cumartesi Anneleri’nin hassasiyetleri, acıları önemli ama bu acılardan yola çıkarak bir farklı yöne yönelinmesine de bunun suistimal edilmesine de müsaade etmemek gerekiyor. Bize düşen hukuken de yapılması gerekenlerin takibidir” dedi.

cumartesi anneleri, abluka

İstanbul Valisi Gül: İçişleri Bakanımız Cumartesi Anneleri’ne karşı daha insancıl

Özgür Özel’den köpek düzenlemesi tepkisi: Bu hayvanların yaşam hakkı vardır