Özgür Özel, Tayfun Kahraman’ın kızının mezuniyetine katılacak: Babası hepimizin yerine yatıyor

Yayın tarihi: 1 Haziran 2024 Cumartesi 12:23 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2024 Cumartesi 12:30 pm

Haber: Ceren Ural

CHP Lideri Özgür Özel, Gezi Direnişi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın mezuniyet törenine katılacağını söyledi. Özel, “O çocuğun babası Tayfun Kahraman. Hepimizin yerine yatıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ankara’da düzenlenen Atatürkçü Düşünce Derneği 17’nci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yer aldı.

Genel kurulda konuşma yapan Özel, Gezi Direnişi Davası kapsamında tutuklanan ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman’ndan söz etti. Özel, Kahraman’ın kızı Vera’nın mezuniyet törenine katılacağını açıkladı.

Özel, “Buradan İstanbul’da bir kreşteki mezuniyet törenine gideceğim ve bir çocuğun mezuniyetine katılacağım. O çocuğun babası Tayfun Kahraman, hepimizin yerine yatıyor. Taksim’e topçu kışlası yapmak istediler, ağaçları kesmek istediler. Oda başkanları bir inisiyatif oluşturdular, ‘yapmayın’ dediler. Dozerler gelince önüne geçtiler, çadır kurdular, çadırlarını gelip FETÖ’cüler yaktı. Direndiler, çoğaldılar, binler oldular, on binler oldular. Orantısız güç saldırısıyla, 80 ilde 15 milyon kişi oldular. Hep birlikte direndik.” ifadelerini kullandı.

“Tayfun Kahraman, dönemin Başbakan Yardımcısı ile görüştüğünde şartları sıraladı” diyen Özel şöyle devam etti:

“‘Başbakan Türkiye’ye gelmesin, bakanlar istifa etsin, yönetimi bize devredin’ demedi. Deseydi darbeci olurdu. Tayfun Kahraman, sadece şunu dedi; ‘ağaçları kesmeyin, topçu kışlası yapmayın, AKM’yi yıkmayın, AVM yapmayın, silah atar gibi gaz bombası atıyorlar, arkadaşlarımız kör oluyor, ölüyor, bunları yapmayın, çadırları yaktıran, sis bombasını mermi gibi kullanan, bu talimatları veren İstanbul, Ankara, Hatay emniyet müdürlerini görevden alın ve bir de gözaltına aldığınız gençleri serbest bırakın. 7 talepte bulundu. ‘Görevden alınsın’ dediği o 3 isim, güya darbeyi bastırıyorlardı, 15 Temmuz akşamı darbeye kalkıştılar. 3’ü de şimdi bir silahlı terör örgütü kapsamında hükümlü durumdalar. Ama ağaçları savundukları için içeride yatan arkadaşlarımız, 11 yıl sonra hala aynı kin ve nefretle içeride tutuluyorlar.

Gezi’nin yıldönümünde Taksim’de polis ablukası! Beşiktaş’ta TKP, Ankara’da TİP eylemi

‘SİZİN YERİNİZE VERA’YA SEVGİLERİNİZİ GÖTÜRÜYORUM’

Tayfun Kahraman, dönemin başbakanı ile yaptığı görüşmeden sonra çıkıp, ağaçların kesilmeyeceğinin garantisini aldığını, yargı kararının bekleneceğini, referandum yapılacağını, artık Gezi’den ayrılmanın, kitlenin takdirlerinde olduğunu söylemiştir. Yani çatışmanın değil, uzlaşının tarafı olmuştur. 5 kişi; birisi Osman Kavala, birisi Can Atalay, biri Mine Özerden, bir diğeri Çiğdem Mater, birisi ise ne kaydına gidebildiği evladının, ne de ‘baba mezuniyetime gelebilecek misin’ diyerek, camın arkasından hazırladığı gösterisini babasına gösteren Vera’nın babası Tayfun Kahraman’dır. Sizin yerinize Vera’ya sevgilerinizi götürüyorum.”

Ahmet Türk’ten CHP lideri Özgür Özel’e ziyaret

Gezi’nin yıl dönümünde Tayfun Kahraman’ı ziyaret eden eşi: Adaletle mücadele etmek istemiyoruz artık

Kaynak: HABER MERKEZİ