Özgür Özel: ‘Tavşan aday’ dediler, 50 delege öndeyim

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 4:27 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 7:43 pm

Erdoğan’ın oyunu artırma tehlikesini gördüğünü belirten CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel “Marjinal partilerin güçlenebileceğini görüyorum. Karanlık sokağa gidecekler. Ben karanlık sokağa giden seçmenin peşinden gidiyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ve Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun sorularını yanıtladı.

Özel, Adaylığını ilk açıkladığı sıralarda “tavşan aday” nitelendirildiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘yla yarışının göstermelik olduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığını hatırlattı. Özel, “Her şeye rağmen biz potadayız, kafa kafayayız ve biz git gide güçleniyoruz. Geldiğimiz yeri düşündüğümüzde bence biz sonuç alacağız. Ben kazanmak için her şeyi yapacağım” dedi.

Adaylığını açıkladığı sıralarda 100 delegenin imzasını dahi toplayamayacağı ve resmen aday olamayacağı yönünde yorumların yapıldığını aktardı. Genel başkanlık seçiminde delegelerin tercihlerine dair dengelerin her gün değiştiğini belirten Özgür Özel, mevcut tabloda 40-50 delege önde gözüktüklerini aktararak bu sayının bazı hesaplamalara göre 70-75 arasında da değiştiğini söyledi. Partide bugüne kadar görülmemiş bir heyecanı dönüştürmeyi başarmak üzere olduklarını vurgulayan Özel, “Biz bu seçimi kazanacağız” dedi.

‘100 OY ALAMAZ’ DİYENLER ‘KAFA KAFAYAYIZ’ DEMEYE BAŞLADI’

14-28 Mayıs seçiminin ardından yaşanan hüsranı “kolumu kaldırmaya halim yoktu” diyerek açıklayan Özgür Özel, adaylığını ilan ettiğinden beri yükseldiğini ve bugün 600 delegeyi geçtiklerini öne sürdü. Özel, “100 oy alamaz” diyenlerin bugün ise “kafa kafayayız” demeye başladığını da sözlerine ekledi.

Adaylığını ilçe kongrelerinin bitmesinin ardından açıkladığını hatırlatan Özel, il kongreleri için gittiği şehirlerde kendisine destek verenlerin oluşturduğu manzarayı ise “salonların ayağa kalktığı, kapılardan giremedikleri, sokakların dolduğu ve herkesin ‘değişim’ diye tezahürat yaptığı” şeklinde tarif etti.

‘TAVŞAN ADAY MI ÇIKTIM’

Adaylık yarışına ilk çıktığında kendisiyle ilgili çok şeyler söylendiğini belirten Özgür Özel, geçen zamanın kendilerini doğruladığını vurgulayarak, “Ben Kemal Bey’in tavşan adayı mı çıktım? Şimdi Kemal Bey’le karşı karşıyayız ve yarışıyoruz ve ciddi şekilde yarışıyoruz. Kazanacağımız görülüyor” görülüyor dedi.

Bundan iki hafta öncesine kadar kendisinin yarıştan çekileceği ve yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olacağı yönünde dedikoduların bulunduğunu söyleyen Özel, böyle bir şeyin olmadığını, İmamoğlu’nun kendi pozisyonuna aday olduğunu belirtti.

Özgür Özel: Bizlerde olmayan aklın sağdan getirildiği siyaseti reddediyorum

‘KARANLIK SOKAĞA GİDECEKLER’

Umutsuz seçmeni nasıl ikna edeceklerini anlatan Özel şöyle devam etti: “Muhalif seçmenin siyasetten vazgeçmesi, tüm otoriter liderlerin istediği şey. Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzdesel olarak oyunu artırma tehlikesini görüyorum, marjinal partilerin güçlenebileceğini görüyorum. Karanlık sokağa gidecekler. Ben karanlık sokağa giden seçmenin peşinden gidiyorum. ‘Bu değişim kimlerle olacak, eskilerle mi?’ diyorlar. Bizim yanımızdakiler, ‘Değişim bizden başlamalı’ diyor. Genç ve çokça kadın göreceksiniz. Kurultaya doğru bu kadroların kimlerden oluşacağının tanıtım toplantısını yapacağız. Biz bir tutum belgesi yayımladık. Neyi değiştirmek istediğimizi burada anlattık.”

‘KADINLAR VE GENÇLER LİSTEDE OLACAK’

Normalin üzerinde kadınların ve gençlerin listede olacağını söyleyen Özel, “Tüzüğe yüzde 50 kotası gelmesi için elimden geleceğini yapacağım” dedi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun “Parti aleyhine konuşanı partiden ayıracağım” sözlerini eleştirdi

‘HAKARETE, İFTİRAYA SAPAN KONUŞMALARI ANLAMSIZ BULUYORUM’

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan ve kongredeki konuşmasıyla gündem olan Cemal Canpolat’ın açıklamalarını değerlendiren Özel “Ne pahasına olursa olsun kazanmak diye bir şey yok. Partinizi kaybettirirken kazanmanızın hiçbir anlamı yok. Kazanabilmek için eleştiriden hakarete, iftiraya sapan konuşmaları son derece anlamsız buluyorum” diye konuştu.

‘CEVAP VERMEMİZ GEREKEN YERLERDE CEVAP VERMEDİK’

14 Mayıs-28 Mayıs seçim sürecinde yürütülen kampanyayı değerlendiren Özel “Koskoca bir kampanyayı ama siyasi tarafı hiç yetkin olmayan bir kampanya yönetildi. Biz cevap vermemiz gereken yerlerde cevap vermedik, ‘Sana söz baharlar gelecek’ dedik” dedi. Kılıçdaroğlu’nun mutfak videoları sürecini anlatan Özel, “Başörtüsü teklifiyle ilgili video çekilmişti. Benim gruba söylemem gerektiği söylendi. Ben de Kılıçdaroğlu’nu aradım ve ‘Erdoğan bunu alıp başka bir şeye çevirir, bunun fırsatını veririz’ dedim. Kılıçdaroğlu, ‘Bunun videosunu çektik, yayınlanacak, sen de gruptaki arkadaşlara duyur’ dedi” diye konuştu.

Özel: Kimse enseyi karartmasın, 81 ilden yükselen ses kurultaya yansıyacak