Özgür Özel tarih vermişti, CHP ‘erken seçim’ için kampanyaya başlıyor

Yayın tarihi: 29 Haziran 2024 Cumartesi 9:15 am - Güncelleme: 29 Haziran 2024 Cumartesi 9:15 am

CHP lideri Özgür Özel’in ‘erken seçim‘ açıklaması sonrası parti kurmayları “CHP, Türkiye’yi nasıl yönetecek” sorusuna ilişkin kampanya sürecine başlanacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Bence 1,5 yıl sonra erken seçim olur” açıklamasının ardından partinin kurmayları “CHP, Türkiye’yi nasıl yönetecek” sorusuna ilişkin kampanya sürecine başlanacağını açıkladı. Yarın Gebze’de sürdürülecek mitinglerin seçim havasında geçmesinin planlandığı kaydedildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, CHP kaynakları, CHP’nin gölge bakanları ile Kabine arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından yapılan ve CHP’yi, “Popülist söylemler” ile suçlayan tavrın da erken seçimi kaçınılmaz kıldığını kaydetti. Ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha da arttığını ifade eden CHP kurmayları, “Biz Asgari ücretli geçinemiyor’ diyoruz, onlar ise ‘Popülist söylemeler bunlar’ diyor. Müzakere ile sonuç alamadığımız her alanda sahada olacağız” dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden önce seçmene, “İktidara sarı kart gösterin, erken seçim istemeyeceğiz” dediklerini anımsatan parti yönetimi, “Buna göre hareket ettik. Erken seçim istemediğimiz yönündeki yorumlar bundan kaynaklanıyordu. Ancak şu an görünen tablo, erken seçimin kaçınılmaz olduğudur” diye konuştu.

CHP yönetimi, “Krizin faturası yine vatandaşa çıkarılacak. İnsanlar kriz altında ezildikçe seçim isteyecek” ifadelerini kullandı. Sokağın erken seçim talebine yönelik ellerinde istatistiki bir ölçüm olmadığını ifade eden parti yönetimi, tematik mitinglerdeki atmosferin ve sokağın sesinin ise “Seçim şart” dediğini anlattı.

‘YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ…’

CHP İl Danışma Kurulu toplantılarında da ağırlıklı gündemin erken seçim olduğu bildirildi. CHP örgütlerinin, “Yarın seçim olacakmış gibi” çalıştığı, il danışma kurullarının da sokağa dönük politikalar ürettiği dile getirildi. CHP Genel Merkezi’nin erken seçim politikalarının parti tabanında tutarlı bulunduğu savunuldu.

KAMPANYA FİLMLERİ

“CHP Türkiye’yi nasıl yönetecek?” sorusunun yanıtlanacağı kampanya kapsamında ekonomi, eğitim, sağlık ve adalet gibi temel alanlardan sorumlu genel başkan yardımcılarının, “CHP’nin yol haritasını” anlatan çalışmalar gerçekleştireceği vurgulandı. Bu amaçla kampanya filmleri de hazırlanacak.

Özgür Özel erken seçim için bu kez tarih verdi

Kaynak: BİRGÜN