Özgür Özel: Şentop’un üzerinde Saray baskısı var. Erdoğan’ın sinirini bozacak bir şey yapmak istemiyor – GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 2:46 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 2:46 pm

B. Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu. Özel, TBMM Şentop’un kendisi için söylemiş olduğu sözleri ve dün Meclis’te yaşananları anlattı.

CHP’li Özel, Meclis’te görüşme varken AKP’lilerin çil yavrusu gibi dağıldıklarını ancak oylama yapılacağı zaman da Çin ordusu gibi hepsinin Meclis’te bulunduklarını ifade ederek gelen talimatları okumadıklarını ve Saray’dan gelen talimatlara uyduklarını söyledi.

Meclis Başkanı’nın haksız ve hukuksuz biçimde kararlar aldığını ifade eden Özel, Anayasa Mahkemesi’nin her hukukçunun bildiği kararları vereceğini düşündüğünü belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin olumlu kararlar vereceğini ve dünkü işlemleri de iptal edeceğini düşündüğünü ifade etti.

Özel, TBMM Şentop’un sözleri için ise, “10 yıldır benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Şentop’un üzerinde Saray baskısı var. Recep Tayyip Erdoğan’ın sinirini bozacak kararlar almak istemiyor” dedi. Özel, böyle ucuz ‘tehdit’lerin de bir Meclis Başkanı’na yakışmayacağını söyledi.

Berat Albayrak’ın istifasını da yorumlayan Özel şunları söyledi:

“Albayrak’ın dönüşü felaket olur. Dolar herhalde 15 lira olur… “En doğru paket, ‘damat’ı paketlemek olur” demiştim ve sonunda sözüme geldiler.