Özgür Özel: Seçimleri yenileyeceğiz, kimseden korkumuz yok

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 10:12 am - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 10:12 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Meclis 360 milletvekili ile seçimleri yenilerse Erdoğan’ın son bir kez aday olma hakkı var. Görev süresi beş yıl. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Özel, “Bugünkü Türkiye’ye nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna, “Hüzün görüyorum, ama aynı zamanda büyük bir umut da var” yanıtını verdi.

“İKTİDAR TÜKENMİŞLİK SENDROMUNDA”

Özel, “Herkes Sayın Erdoğan’ı bir tarafa çekmeye çalışıyor. İktidar tükenmişlik sendromunda. AKP, tarihinin en büyük türbülansını yaşıyor” diye konuştu.
Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Eskinin yoksulları derin yoksulluk içinde, eskinin orta direği artık yoksul. Öyle bir maaş alıyorlar ki, karnını doyursalar sokakta kalıyorlar. Artık öfkeye dönüşen bir hüzün var, ama umut da var. İktidar değişimi için gün sayıyoruz.

“ATATÜRK’E GÖNÜLDEN BAĞI OLAN KİMSE TEĞMENLERİN YEMİNİNDEN RAHATSIZ OLMAZ”

-Atatürk’e gönülden bağlı olan kimse bu yeminden rahatsız olmaz. Uzun yıllar süregelen bir geleneğin son birkaç yıldır terk edilmesi büyük bir eksikliktir. Ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı kararlılığımızı vurguluyorlar. Bu yemini samimiyetle etmeyen varsa, o kişileri sorumluluktan uzaklaştırmak gerekir.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

-Erdoğan’ın görev süresinin tam ortasında bir şey konuşacağız. Bugün Türkiye’de seçimlerin olmasının iki yolu var. Meclis 360 milletvekili ile seçimleri yenilerse Erdoğan’ın son bir kez aday olma hakkı var. Görev süresi beş yıl. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Biz Erdoğan’ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum.

2026’nın baharında ya da gelecek yıl kasımda sandığa koyalım. Bizim Erdoğan’ı yenmemiz, yeni bir kalkınma sürecini başlatmamız lazım.
23 yıl boyunca kazandı, kazandı, aday olamadı diye gitmesini istemem. Öyle bir durumu Türk siyasi tarihine bırakmak istemem. Erdoğan’ı yenebileceğimizden hiçbir şüphem yok.

Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Kaynak: TELE1