Özgür Özel saat verip sordu: Hulusi Akar ve Süleyman Soylu istifa edecek mi?

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 2:46 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2023 Cumartesi 2:14 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun milletvekili yapılmak istendiğini savunarak bugün saat 17.00’ye kadar istifa edip etmeyeceklerini sordu.

CHP Grup Başkavekili Özgür Özel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel’in gündeminde Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun milletvekili yapılmak istendiği iddiası vardı. Özel, AKP’nin iktidarın değişeceğine yönelik inancının göstergesi olduğunu ve dokunulmazlık zırhına büründürülmek istendiğini söyledi.

“AKŞAM 5’E KADAR MEHMET UÇUM’A SORUN”

Milletvekili adayı olacak kamu görevlilerin bu akşam saat 17.00’ye kadar istifa etmesi gerektiğini hatırlatan Özgür Özel, bu konunun Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hukukçu Mehmet Uçum’a sorulabileceğini söyledi.

Özel bu konuda şunları söyledi:

“İkincisi Hulusi Akar ve Süleyman Soylu.. Bu arkadaşların milletvekili yapılacakları konuşuluyordu. Git gide somutlaşıyor. Neden? İktidar değişecek, elbette görevi dönemindekilerle ilgili soruşturma komisyonları filan ama bu arkadaşların da dokunulmazlıklara ihtiyacı var. Yahu düşünsenize seçimi kazanacaklarına inansalar bakanları neden milletvekili yapsınlar değil mi? Bir de sonra istifa ediyorsun milletvekili. Belki o bir vekil çok önemli olacak. Bizim hiçbir bakan adayımız milletvekili olmayacak mesela. Milletvekili listesinde gördükleri bileceksiniz ki bunlar bakan değil. Bunlar hali hazırdaki bakan seçimi de kazanacaksan bir devamlılık olacaksa neden milletvekili yapılıyor?

“BUZ GİBİ GÖRDÜLER, SEÇİM GELDİ GİDİYORLAR”

Buz gibi gördüler, seçim geldi gidiyorlar. Bunu çocuk görse bu tabloyu okur. Ama tartışma şu: Örneğin bugün akşam 19.00’da bu bant yayınlandığında bu iki arkadaş istifa etmiş olacak mı olmayacak mı? Çünkü kamu görevlilerinin istifa süreleri 17.00’de doluyor. Bunlar işine geldiği zaman kamu görevlisi, işine geldi mi siyasetçi olan iki arkadaş eğer kamu görevlisiyse protokolde bir yerleri işgal ediyorlarsa, bu Meclis’e gelip Cumhurbaşkanı’nı temsilen bütçelerini savunuyorlarsa, kamu görevlisinin daniskasılarsa bugün 5’e kadar istifa edecekler. Ya istifa edecekler, bunlardan kurtulmanın hoş bir yolu olacak deprem bölgesinden aday gösterme gibi. Adamlar yıktıkları, kurtaramadıkları, dondurdukları yerde aday yapılır mı yahu? Ama deprem bölgesinden aday yapacağız diye bir şeyle bunlara dokunulmazlık veriyorlar. Kamu görevlisi mi değil mi tartışmasını bugün akşam 5’e kadar Mehmet Uçum’a sorun. Ondan sonra da kime sorarsanız sorun. Çünkü artık sistemin çivisi çıkmış. Düzeltmeye geliyoruz inşallah. Yoksa bu konuda başka da bir husus yok.

“İKTİDAR DEĞİŞİMİNE OLAN İNANCINIZI TAKDİR EDİYORUM”

Özel, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili yaptığı herkesin siyasete girme hakkı olduğu yönündeki açıklamalarına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Hatay Valimizin istifası var Rahmi Doğan. Numan Kurtulmuş bey de çıkmış tabi -dün tükürdüğünü bugün yalayan çok böyle sanki dürüstlük timsali gibi pozlarla yürüyüp her türlü olmadık işe bir kisve uydurma konusunda çaba içerisinde olan- Numan Kurtulmuş, şimdi de çıkmış efendim herkesin siyasete girme hakkı var. Hatay Valisi’nin de var filan. Soru şu: Hatay Valisi kendisini böyle bir göreve layık görüyorsa yani kendisini başarılı bir vali görüyorsa, sizin O’na aferin diyeceğinizi düşünüyorsa niye kişisel ikbal peşinde koşuyor? Kendini Hatay’dan niye mahrum ediyor bu dar zamanda? İşini iyi yapıyorsa Hatay’da devam etsin. Yok kötü yapıyor yahu, biz istifa etsin diye biz O’nun önünü açtık diyorsanız kardeşim görevden alsaydınız. Ama siz galiba O’na dokunulmazlık vermek istiyorsunuz. Galiba o hani sizin de bildiğiniz, bizim de bildiğimiz ortaya çıkmak için an kollayan gerçeklerin ortaya çıktığında örneğin iktidar değiştiğinde bu valinin dokunulmazlık altında olmasında fayda görüyorsunuz öyle mi? İktidar değişimine olan inancınızı takdir ediyorum ama bu davranışınız hiç hoş bir davranış değil.”

Depremin yıktığı Hatay’ın Valisi milletvekili olmak için istifa etti