Özgür Özel Reisi’nin ölümü hakkında konuştu: Somut gerçekler ortaya çıkmalıdır

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 1:27 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2024 Pazartesi 1:28 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Samsun’u ziyaret eden Özgür Özel, “18 belediyeden birinin kazanıldığı, bir milletvekilinin olduğu bir CHP, CHP tarafından kabul edilemez. Bundan sonra oturacağız. Neyi doğru yaptıysak devam edeceğiz. Neyi eksik yaptıysak telefi edeceğiz. Neyi yanlış yapıyorsak terk edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun’da CHP’li Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinin ardından konuşan Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Bu dönem sorumluluk sadece yerel yönetime dair değil. Çünkü bizim Atakum’u nasıl yönettiğimize bakan Samsunlular yapılacak ilk genel seçimlerde bize Türkiye’de talep ettiğimiz görevi verip, vermemeye karar verecekler. O yüzden burada yapılacak olan kamu hizmeti sadece yerel bir hizmet değil. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine çok önemli bir hizmettir. Onun partisinin Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde iktidar olup olmayacağına burada ne yapacağımız belirleyici olacaktır. Sorumluluk omuzlarındadır. Sorumluluk onlardadır.

“TELAFİ EDECEĞİZ”

-İyi şeyleri konuştuğumuz gibi eksiklerimizi de konuşmak durumundayız. CHP, Samsun’daki genel performansı ile özeleştiri yapmaya muhtaç durumdadır. 18 belediyeden birinin kazanıldığı, bir milletvekilinin olduğu bir CHP, CHP tarafından kabul edilemez. Bundan sonra oturacağız. Neyi doğru yaptıysak devam edeceğiz. Neyi eksik yaptıysak telefi edeceğiz. Neyi yanlış yapıyorsak terk edeceğiz.

-Mevcut yöneticilerden enerjisi olan burada kalsın. Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, başaramıyoruz diyen, bu kadar olur diyenin yolu açık olsun” ifadesini kullanan Özel, şunları kaydetti: “Onla yolları ayıracağız. Eksik yaptım, daha çok çalışırım diyen, bundan sonra yeni bir süreç başlıyor, benim ona enerjim var diyen, başaracağım diyen, kendine güveniyorsa kalsın. Ama altı ay sonraki ankette hâlâ yerinde sayıyorsak kimseyi o yerde tutmam. Bu kadar da net söylüyorum”

REİSİ DEĞERLENDİRMESİ

-Bütün Türkiye’de, televizyonlarda, bütün dakikada son dakika haberleri var. Şu anda maalesef İbrahim Reisi’nin, İran Cumhurbaşkanı’nın helikopteri dün önce kayboldu. Gece boyunca arama kurtarma çalışmaları sürdü. Ülkemizin de katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda önce enkaza ulaşıldı. Daha sonra da bir yaşam belirtisi olmadığını öğrendik ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiğini öğrendik. Biz İran halkına ve İran devletine baş sağlığı diliyoruz. Bu kazadan teessür duyuyoruz. Tabi çok sayıda spekülasyon var. Burada bize dikkatlice takip etmek düşüyor. Kaza tüm yönleriyle araştırılmalıdır ve somut gerçekler ortaya çıkmalıdır. Burada erken yorumlar, çeşitli spekülasyonlar hem bölgenin hassasiyet eşitliği düşünüldüğünde hem de olayın sıcaklığı düşünüldüğünde son derece risklidir. Somut gerçek neyse önce ortaya çıkmalı. Sonra uluslararası hukuk açısından yapılacak bir şey varsa bu konuda uluslararası hukukun gerektirdiği yine uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenmeli ve kararlaştırılmalıdır.

“KAZA OLDUĞUNU ÜMİT ETMEK İSTERİZ”

-Erken değerlendirmeler, spekülasyonlar yüksek tansiyona ve sıcak atmosfere zarar verir. 6 Ekim gecesinden itibaren Hamas’ın yapmış olduğu saldırılar ve ona karşı İsrail’in verdiği cevap ve devamında 35 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesi, yarıya yakın çocuğun, bu rakamın ve kadınların hayatını kaybetmesi, İsrail’in meşru müdafaasını çok aşan devlet terörüne varan yapmış olduğu saldırılar, katliamlar kabul edilebilir değildir. Bu süreçte bu olayla bölgede yaşananların bir bağlantısı var mıdır? Olmadığını ümit etmek isteriz. Burada bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz ve somut gerçeğin bir an önce ortaya çıkarılmasını talep etmek isteriz. Gerçekler ortaya çıkana kadar hiç kimsenin fazladan değerlendirmeler yapıp tansiyonu arttırması, bölge barışına zarar vermesine, bölgede yaşananları olumsuz yönde etkilemesine fırsat verilmemelidir. Biz serin kanlıyız, sakiniz ama mutlaka gerçeklerin ortaya çıkması konusunda da talepkarız. Meseleyle ilgili değerlendirmemiz bu yöndedir.

Özgür Özel’den İran’a ‘Reisi’ mesajı

Kaynak: TELE1