Özgür Özel: 22 yılın sonunda AKP’yle yürüyecek yolumuz yok!

Yayın tarihi: 27 Haziran 2024 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe 1:08 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesi sonrası soruları yanıtladı. Özel AKP’nin MHP’ye olumlu mesajlar verdiğini belirterek “Bizim bu 22 yılın sonunda AKP’yle yürüyecek bir yolumuz olamaz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesini yorumladı. Özel, “Normalleşmeden rahatsız olan bir parti ve onun ittifak ortağı birbirlerine olumlu mesajlar verdi. MHP AKP’nin bu ülkeye yaşattığı her şeyin ortağıdır” dedi. Özel, MHP’lilerin normalleşme görüşmeleri sonrası ‘AKP’ye CHP ile ittifak yapın’ resti çektiğini belirterek, “Bizim bu 22 yılın sonunda AKP’yle yürüyecek bir yolumuz olamaz” diye konuştu.

Özgür Özel: 1.5 yıl sonra erken seçim olur

“AKP’YLE BİRLİKTE YÜRÜYECEK YOLUMUZ YOK”

Normalleşme tartışmalarından MHP’nin rahatsız olduğunu söyleyen Özel, “Normalleşme en çok MHP’yi ve içindeki bir iki kişiyle temsil edilen odağı rahatsız etti. Normalleşme hukuka uymaksa onların hukuktan büyük kaygıları var. O odaklar MHP’yi belli bir yere çekip iktidar partisine rest çektirdiler. Dediler ki  ‘CHP’yle yürüyün’ Bizim bu 22 yılın sonunda AKP’yle yürüyecek bir yolumuz olamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sözlerini hatırlatan Özel, “Cumhurbaşkanı da şunu söyledi ‘Muhalefetle ittifak olmaz. Muhalefetle diyalog olur’ Ben de haftalardır bunu söylüyorum. Bir masa varsa ya ittifak olacak ya da devrilip savaş çıkacak. Siyaset böyle bir yer değil. Bazen rakibinizle oturur müzakere edersiniz. Bazen ülkenin ortak menfaatleri için katkı sağlarsınız. Bunlar başka şeylerdir.  İktidar iktidarlığını yapacak. Enflasyonu düşürecek. İşsizlere iş bulacak. Yapabiliyor mu? Yapamıyor… Muhalefet muhalefetliğini yapacak. Ne yapacak? Toplumun sesini duyuracak. Maaşlarına zam isteyecek. Muhalefet görevini yapıyor mu? Vatandaşa bakarsanız yapıyor” diye konuştu.

“MHP, AKP’NİN YAŞATTIĞI HER ŞEYE ORTAKTIR”

Erdoğan’ın sözlerini MHP’nin ‘normalleşme’ rahatsızlığından dolayı söylediğini belirten Özel, “Normalleşmeden rahatsız olan bir parti ve onun ittifak ortağı birbirlerine olumlu mesajlar verdi. MHP, AKP’nin bu ülkeye yaşattığı her şeyin ortağıdır. AKP’de ekonomik krizin müsebbibidir. Çözemiyorlarsa erken seçim gelir. Halkın iktidarı kurulur” dedi.

Özel, gerginlik atmosferinden vatandaşın rahatsız olduğunu söyleyerek, “O süreçte de 1’inci partinin genel başkanı olarak ben siyasette her şeyin normal ilerlemesi için üzerime düşen her şeyi yaparım. Muhalefetle de her türlü diyalogu kurarım. Kimseyi itmeyiz… Normali budur. Türkiye’yi 20 yılda getirdikleri süreç ya benimlesin ya düşmanımsın… 5 Kasım gününden itibaren Erdoğan’a bir hakaretim yok. Bir dava açmadım bana da bir dava da açmadı. Haftada 3 hakaret davasının havada uçuştuğu bir ülkeden vatandaşlar memnun değil. MHP’nin arzuladığı gerginlik siyasetini vatandaş hak etmiyor. İstedikleri kadar tehdit etsinler. Sakinliğimizi korur diyeceğimizi deriz. CHP özgüvenli siyasetine devam ediyor. Ben meselenin oturduğu zeminden memnunum” ifadelerini kullandı.

Özel, Erdoğan’ın CHP eleştirileri hakkında gelen soruya ise, “Erdoğan’ın söylediği bazı kelimeleri ‘acaba MHP’ye mi diyor’ diye bir okuyun” yanıtını verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ