Özgür Özel, Meral Akşener ile ne zaman görüşeceğini açıkladı

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 6:10 am - Güncelleme: 29 Kasım 2023 Çarşamba 6:18 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yakın zamanda bir görüşme yapılacağını açıkladı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı konuşmayı kaleme aldı. Yerel seçim öncesi vatandaşın CHP’li belediyelere bakışını da yazan Deniz Zeyrek CHP-İyi Parti işbirliği konusunu Özgür Özel’e sorduğunu ve Özel’in “Meral Hanım’la bu hafta görüşeceğiz. Biz bu iş birliği olsun diye elimizden geleni yapıyoruz” dediğini söyledi.

Özgür Özel’den Bahçeli’ye ‘Kürtler Türkiye’de daha az eşittir’ yanıtı

Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

CHP’de yönetim değişikliği, yerel seçimlerdeki atmosferi çok değiştirdi.

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in dinamizmi, parti tabanına da yansımış vaziyette. Bu rüzgârın farkında olan yönetime, aday belirlerken sadece doğru yöntemle doğru isimleri birleştirmek kalıyor.

Özel’in önündeki önemli bir görev de Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yok olan CHP-İYİ Parti iş birliği ortamını yeniden canlandırmak.

TBMM’de dün öğleden sonra Özel’i ziyaret etme fırsatı buldum.

Kendisine doğrudan İYİ Parti’yle iş birliği konusundaki son durumu sordum.

Son derece pozitif ve iyi niyetli yaklaştığını gözlemledim.

Daha önce yaptığı açıklamaları ve attığı adımları anımsatan Özel, “Meral Hanım’la bu hafta görüşeceğiz. Biz bu iş birliği olsun diye elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Özel’in makamından ayrıldıktan sonra TBMM Kulisinde İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ile karşılaştık. O da Akşener-Özel görüşmesine hazırlandıklarına dikkat çekti. Görüşmeye çok önem verdiklerini düşündüm.

CHP’de yönetimin değişmesi, İYİ Parti’nin 81 ilde ayrı aday çıkarma kararını yenilenmesine zemin hazırlayabilir ve iki parti bazı illerde iş birliği yapabilir.

Örneğin Ankara’da büyükşehirin yanı sıra ilçelerde iş birliği yapılabilir. Etimesgut, Keçiören, Sincan gibi belediyeleri İYİ Parti alabilir. Mamak, Gölbaşı gibi ilçeleri İYİ Parti’nin desteklediği CHP’li adaylar kazanabilir.

Benzer örnekler İstanbul, Mersin, Adana, Antalya gibi kentlerden de verilebilir.

İki partinin iş birliği Denizli, Balıkesir, Manisa ve Bursa gibi illeri de muhalefete geçirebilir.

Özgür Özel’den “Meral Akşener” açıklaması

Kaynak: TELE1