Özgür Özel: Kimseyi karınca gibi ezdirmeyiz

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 2:07 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 2:57 pm

Haber: Nilay Göl

Özgür Özel, yerel seçimler için geri sayım devam ederken Artvin halk buluşması programında konuştu. Özel, “Kimseyi karınca gibi ezdirmeyiz, karıncanın kardeşi vardır, onun da adı CHP’dir” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Artvin halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“31 Mart’ta yapacak bir şey var. Sarı kartı gösterin. Kırmızı ışığı yakın. ‘Artık emeklinin sesini duyun. Emekçinin sesini duyun. Hayvancılıkla uğraşanın sesini duyun. Esnafın sesini duyun. Ve artık bizim sesimizi duyun. Yoksa biz yokuz’ demenin zamanı geldi. Bunu demeyenlerin bundan sonra acı reçeteyi içeceğinden, bundan sonra kemeri yine bizlerin sıkacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Ama bir yanda Tayyip Bey’in yıllar önce söz verip de o zaman 80 bin kişiyken şimdi atamadığı 1 milyon öğretmen var. Bu öğretmenlere mülakatsız atama sözü verdiler, Mehmet Şimşek açıklama yaptı ‘bu sene kimseyi almayacağız’ diye. Seçimden önce ‘mülakatı kaldıracağız’ dediler, kaldırmadılar. Staj mağdurlarını, çıraklık mağdurlarını emekli etmediler. Bir yandan işçi emeklisi 7 bin 200 günle, kadınlar 500 günle emekli olabilirken; Bağ-Kur’a 9 bin günü dayattılar, ‘çözeceğiz’ dediler, çözmediler. Toplumda kimin derdi varsa 1 Nisan’dan sonra bu ülkede CHP sizlerin verdiği güçle, destekle kim eziliyorsa ezilenin yanındadır. Kimseyi karınca gibi ezdirmeyiz, karıncanın kardeşi vardır, onun da adı CHP’dir.”

‘Kamuya personel alınmayacak’ diyen Mehmet Şimşek’e Özgür Özel’den tepki

Kaynak: HABER MERKEZİ