Özgür Özel isim vermeden Nihal Bengisu Karaca’ya seslendi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 9:06 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 10:30 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, AHİM kararına rağmen tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala‘nın yargılandığı Gezi Davası’nın bugünkü duruşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dosyadaki iddialardan bahseden Özel, hafızaları tazeleyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi dönemi yaptığı açıklamalardan örnek verdi. ‘Kabataş meselesi’nden bahseden Özel, isim vermeden Gazeteci Nihal Bengisu Karaca’ya da seslendi.

TELE1’de Fatih Ertürk’e konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gezi Davası’nın bugün görülen duruşmasını değerlendirdi. İddianameden bahsederken hukuk sistemini eleştiren Özel, Gezi Direnişi’nden örnekler vererek hafızaları tazeledi. ‘Kabataş’ görüntülerini ‘bu cuma izleteceği’ sözünü veren Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlatan Özel, “Üzerinden 400 Cuma geçmiştir” dedi. Aynı dönem Erdoğan’a destek veren gazetecileri de hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“Hatırlatmak gerekir. Recep Tayyip Erdoğan şöyle birisi, Gezi sırasında çıktı dedi ki ben Kabataş İskelesi’nde başörtülü bacımıza yapılanları izledim dedi. Ona destek veren gazeteciler de oldu, biz de gördük dediler. Cumaya izleteceğim dedi o görüntüleri. Üzerinden 400 cuma falan geçti. Öyle bir olay yok görüntüler çıktı. Görüntüleri izledim diyen iki gazeteci, görmeden bu ifadeleri verdiklerini söyleyip özür dilediler. Şimdi isim verip rencide etmeyeyim”

Gezi Davası’nda Osman Kavala’ya yine tahliye çıkmadı

Avrupa Konseyi’nin Türkiye’ye yaptırım süreci 2 Şubat’ta başlıyor