Özgür Özel ile Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde görüştü

Yayın tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 3:59 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2024 Salı 5:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’i iade-i ziyaret için 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne geldi. İki lider bir buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi’nde iade-i ziyarette bulundu. Erdoğan saat 16:00 sıralarında 18 yılın ardından CHP Genel Merkezi’ne geldi. Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider önce basına fotoğraf verdi daha sonra görüşmek için genel merkeze girdi. Görüşmenin genel merkezin 12’inci katında görüştü.

Görüşmede, 2 Mayıs’ta olduğu gibi liderlere AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan, not tutmak için eşlik etti. Görüşme bir saat 30 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özel, Erdoğan’ı aracına kadar uğurladı. İki lider burada da el sıkışıp basına fotoğraf verdi. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU BAYRAK ASILDI

Erdoğan’ın gelişinden 15 dakika önce, CHP Genel Merkezi’nin bahçesinde bulunan bayraklar arasına Cumhurbaşkanlığı forslu bayrak asıldı. Forslu bayrağın Sosyalist Enternasyonel bayrağının yerine asıldı.

CHP Genel Merkezi’nde Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk kareler

NELER KONUŞULDU?

Özel’in makamında yapılacak görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi Davası tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları konularının gündeme geldiği belirtiliyor.

Erdoğan-Özel görüşmesi öncesi Bahçeli’nin Instagram hesabında dikkat çeken paylaşım

CHP BİLGİLENDİRME YAPACAK

CHP’nin görüşmenin içeriğine dair görüşmeyi takip eden gazetecilere bilgilendirme yapması da bekleniyor.

18 YIL ARADAN SONRA İLK ZİYARET

Bu ziyaret Erdoğan 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ne yaptığı ilk ziyaret. Erdoğan en son 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

En son 2006’da CHP Genel Merkezi’ne gelmişti

TELE1 arşivden çıkardı! İşte Erdoğan’ın 2006’da yaptığı Baykal ziyareti…

Kaynak: HABER MERKEZİ