Özgür Özel: İktidar muhalefete muhalefet ediyor partimiz bu sorunu çözemiyor

Yayın tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma 6:26 am - Güncelleme: 6 Ekim 2023 Cuma 6:26 am

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, ülke sorunlarına ilişkin “soldan, sosyal demokrasiden yana mücadele” edeceğini ifade etti. Özel “İktidar muhalefete muhalefet ediyor’ partimiz bu sorunu çözemiyor” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; CHP’li Özgür Özel İstanbul’da bir otelde medya temsilcileriyle bir araya geldi. Başta 6’lı Masa olmak üzere CHP’nin ittifak siyasetine değinen Özel ittifakın yanlı zeminde temellendiğini belirtti. Özel iç hukuk mutabakatı olarak adlandırdığı yöntemin hayata geçirilmemesi nedeniyle ittifakın ciddi sorunlar yaşadığını söyledi.

BU SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

Partinin muhalefet görevini yerine getiremediğini ve iktidarın hegemonyasını kıramadığını net bir şekilde ifade eden Özel, “‘İktidar muhalefete muhalefet ediyor’ partimiz bu sorunu çözemiyor” diye tepkisini dile getirdi. Seçimin neden kaybedildiğine ilişkin ise Özel, “İktidarın kara propagandasına karşılık verilememesi” yanıtını verdi. Özel, İstanbul il kongresi için “Küskün seçmeni partiye kazandırma yönünde bir sonuç çıkacağına inanıyoruz” dedi.