Özgür Özel: Hulusi Akar’ı kazıyınca altından ‘Siyasal İslamcı’ çıktı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2019 Pazar 10:12 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi 10:52 am

ABC Haber Merkezi

Hulusi Akar ile tartışması gündeme oturan ve haftalardır konuşulan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tele1’de ‘Türkiye’nin Yönü’ programında önemli açıklamalarda bulundu.

Programdan satırbaşları şöyle:

YEREL SEÇİMLER

Partimiz bu seçim dönemi boyunca elbette bazı iftiralara uğrayacak. ‘Teröristlerlesiniz’ vesaire. Yahu ne alakası var kardeşim? Bize her türlü iftirayı atacaklar.

Sevim Dağdelen ile oturuyorsunuz diye demediklerini bırakmıyorlar. Sevim Dağdelen ile fotoğraf çektirmeyen yok. Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı. Bundan doğal ne olabilir.

Şunu ise İlk kez TELE1’de açıklıyorum:

AKP’nin şu an Beyoğlu Belediye Başkan Adayı’da Sevim Dağdelen ile oturmuş ve bu tartışmalardan sonra aday yapıldı kendisi. Haydar Ali Yıldız bu kişi.

haydar ali yıldız sevim dağdelen ile ilgili görsel sonucu

‘HULUSİ AKAR DARBENİN BAŞINA GEÇECEKTİ DİYE DÜŞÜNÜLÜYORDU’

Özgür Özel; ‘Şunu gösterdik herkese dokunulabilir. Cumhurbaşkanına da dokunulur Meclis Başkanı’na da dokunulur, 15 Temmuz’a da dokunulur. Abdestimizden korkumuz yok.

En büyük yalanlardan bir tanesi diyor ki, ‘Kafama silah dayadılar’ yahu sen onlarla birlikte terfi almadın mı? Atatürk’ün ordusunun komutanı isen ‘Teslim olmamak’ seçeneğin de vardı orada.

Hulusi Akar’ın önü sağı solu hepsi darbeci. Darbenin başına geçeceğini düşünüyorlar ve geçmeyince öfkeleniyorlar. O gün Hulusi Akar’a nasıl filtre kahve verildiğini, çerez götürüldüğünü anlatıyorlar.(Ahmet Erdoğan). Elinde kuruyemiş ve filtre kahve varmış darbe sırasında.’ ifadelerini kullandı.

Meclis’te yüksek tansiyon! Akar: Kafanızda tabanca varken…

‘HULUSİ AKAR’I KAZIYINCA ALTINDAN SİYASAL İSLAMCI ÇIKTI’

Hulusi Akar’ı kazıyınca altından ‘Siyasal İslamcı’ çıktı. Beyefendi hızla yükselmiş, önünü açmışlar, temizlemişler. Sen silah arkadaşlarını ziyarete gitmedin ama bakın kimlere gitmiş; Nuri Pakdil’e gitmiş. Atatürk’e ‘Firavun’ diyen bir adama gitmiş. Bu Pakdil ziyareti nedir diye soruyorum, Atatürk’e ne sözler diyenler var diye cevap veriyor.

Sen gidiyorsun Atatürk’e hakaret eden kişiyi ziyaret ediyorsun komutan olarak. Atatürk’ün ordusunun başındasın sen. Mehtap Yılmaz’a koşup gidiyor, diyorum sen silah arkadaşlarını ziyaret ederken bu kadına neden gidiyorsun? Bu kadın Atatürk’ün manevi kızıyla kendisine, annesine en ağır iftiraları atan bir kadın. Bunu ziyaret ediyor.

Adam Londra’ya gitmiş, fotoğrafları var, yanındaki kim Fehmi Koru. Fehmi Koru’nun FETÖ bağlantılarını biliyoruz zaten. Adam kalkıyor Abdullah Gül’ün çatısına helikopterle iniyor kendine vazife çıkarıyor.

HULUSİ AKAR SUKRU KARATEPE ile ilgili görsel sonucu

‘AKP, NECİP FAZIL’IN İSLAMOFAŞİST HEZEYANLARININ PARTİSİDİR’

Merdan Yanardağ; ‘Kayseri’de bir fotoğraf yayınlandı. Necip Fazıl Kısakürek’in bir toplantısına katılmışlar Abdullah Gül ile. İslamofaşist bir şairdir. Hitler çizgisinin İslami terminolojiye aktarılmış bir çizgisidir bunlar. AKP çizgisi Necip Fazıl’ın ideolojisinin partisidir, fazlası değil’ ifadelerinde bulundu.

‘BEYEFENDİ ALDATILDIM DİYOR AMA’

Özgür Özel; Erdoğan bize bunu nasıl yaparlar diyor aynı menzile farklı yollardan ilerliyorduk diyor. Hangi menzil olduğunu halkımız gördü. Aynı menzile gidiyorlardı ve çıkar çatışmasına düştüler.

Yanardağ ; Sanki darbeyi ‘Kemalistler’ yaptı gibi bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye’yi beraber yönettiler ve ‘bitsin bu gurbet’ diye Türkçe Olimpiyatları’nda birbirlerine çağrılar yapanlar kendini buradan sıyırmaya çalıştılar. 15 Temmuz ‘Siyasal İslamcılar’ın bir darbesidir.

‘BÖYLE BİR KİŞİ TÜRKİYE’DE GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

Yanardağ; ‘Bu fotoğrafı çeken kişi Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanlığı yaptı bu ülkede kendisi. NATO konsepti işte böyle bir yapı ortaya çıkardı Türkiye’de’ ifadelerini kullandı.

HULUSİ AKAR SUKRU KARATEPE ile ilgili görsel sonucu

‘BOYUN EĞERSEK TÜRKİYE DİZ ÇÖKER’

Özgür Özel; O olaylar olduğundan beri kaç gün geçti hala sindirmeye çalışıyorlar. Bir santim boyun eğersek, geri adım atarsak amaçlarına ulaşırlar. Korku imparatorluklarını sürdürmek istiyorlar. Eğilirsek Türkiye diz çöker. Kral çıplak diye bağırdık biz. Çok önemli bir merhaledir Türkiye için bu tartışma.

‘BÜTÜN DİKTATÖRLER UMUTSUZLUKTAN BESLENİR’

Özel; biz tek adam rejiminin yarattığı ‘Korku İmparatorluğu’nda’ hiçbir şeyi soramıyoruz. Erdoğan’ın talimatıyla davaların açılması, Hulusi Akar’ın avukatlarının hareket geçmelerinde endişe edilecek bir şey yok. Boyun eğersek endişe vardır. Bunların başımıza geleceğini zaten biliyorduk. Bütün diktatörler umutsuzluktan beslenir. Umutsuzluğa düşmemek gerekiyor. AKP’lilerden dahi ‘İyi yaptınız’ ne güzel söylediniz tepkileriyle karşılaştık. Bu toplumun çoğunluğu Atatürk’ü seviyor.

Erdoğan bizzat Fesli Kadir’i ziyarete gitti. Keşke Yunan kazansaydı diyen adam. Saat 9’u 5 geçe kenefe gidin diyen bir adam bu. Diyanet Başkanı gidiyor bizzat, AKP’nin nerde önemli ismivarsa gidiyor önüne. Yani diyorlar ki ‘Bakın biz başa geçtik Atatürk’ün kurduğu Diyanet’in’ başına kendi adamımızı koyduk ve Atatürk’e hakaret edip, saat 9’u 5 geçe kenefe gidin diyen adamın yanına gönderdik.

fethullah erdoğan ile ilgili görsel sonucu

’15 TEMMUZ SİYASAL İSLAM ESERİDİR’

Yanardağ; ‘Binali Yıldırım Ilgaz Tüneli’ne saklanmış, Erdoğan’ın uçağı bir hafta Ankara’dan çıkamıyor ama o dakikalarda Kılıçdaroğlu’na darbe bastırılmış olduğu halde eleştiride bulunuyorlar. 15 Temmuz Siyasal İslamcıların bir eseridir. Bunu tekrar tekrar konuşmak gerek. Hatırlatmak gerek.’ ifadelerini kullandı.

Özgür Özel ‘darbe kimden gelirse gelsin karşısındayız’ diyerek 15 Temmuz gecesini anlattı.

‘GENEL BAŞKANIMIZ O GECE DARBENİN KARŞINDA OLDUĞUMUZU MECLİS’TE ANLATMAMI İSTEDİ’

Meclis’e koştuk hemen ve gittiğimizde arkamızdan bombalar düşüyordu. Genel Başkanımızla konuştum ve Hayati Yazıcı buna şahitlik etti. Konuşmamızda Genel Başkanımız, ‘Seçilmiş hükümetin arkasında olduğumuzu, bu darbenin karşısında olduğumuzu ve demokrasiyi savunmamız gerektiğini, ana muhalefet partisi olarak yanlarında olduğumuzu’ söylememizi istedi. FETÖ’cüler bir algı yaratmaya çalışıyordu, muhalefet bizimle algısı yaratmak istediler.

CUMHURBAŞKANI 4 GÜN SOKAĞA ÇIKAMADI

Kılıçdaroğlu neden sen tanka çıkmadın diyorlar, ben de onlara söylüyorum çıkamadık tankın üstüne çünkü Erdoğan’dan, Binali Yıldırım’dan fırsat kalmamıştı. Tankın üstü doluydu. Böyle söylediğimde utanıyorlar gülerek. Cumhurbaşkanı 4 gün sokağa bile adım atamadı o günlerde.

yenikapı erdoğan ile ilgili görsel sonucu

YENİKAPI BÜYÜK BİR YALANIN MİTİNGİYDİ

Yanardağ; Yenikapı büyük bir yalanın mitingi olarak düzenlendi o günlerde. Din düşmanı olmadığınızı kanıtlama, darbeci olmadığınızı kanıtlama, sürekli defansta olmanızın sebebi nedir? Cumhuriyet düşmanlarına karşı savunmada kalmayı doğru bulmadığımı belirtmek isterim. OHAL ile uzun süre yönetilen ve yasalarına askıya alındığı bir ülkedeyiz.

İŞSİZLİK KONUŞULMASIN İSTİYORLAR

Özel; Bir gerçekle karşı karşıyayız. Bugün bizim söylediğimiz bir doğruyu binbir güçlükle ulaştırırken biz, adamların söylediği ‘yalan’ hızla insanlara ulaşıyor. İşsizlik konuşulmasın istiyorlar. Hiçbir gerçek konuşulsun istemiyorlar.

POŞET TARTIŞMASI

Biz şunu söylüyoruz; Poşet meselesinde alınacak bir para varsa bu vatandaştan çıkmasın, farkındalık olacaksa da son kertede o büyük marketlerin cebinden çıkacak.

 

MART’IN SONU BAHAR

Mart’ın Sonu Bahar diyeceğiz ve daha çok çalışacağız. Türkiye’de en gelişmiş insani endekse sahip belediyelerin 10’u da CHP’li. En çok göç veren belediyeler AKP’li ve HDP’li belediyeler. Kayyumlar ve AKP’liler tarafından yönetilenler en çok göç veren belediyeler. İnsanlar CHP’nin yönettiği belediyelerde yaşamak istiyor. Herkesi elbette o belediyelere taşıyamayız. Çözüm kendi belediyesine vatandaşın CHP’yi getirmesidir.