Özgür Özel, hayatını kaybeden Somalı madenci ile son görüşmesini TELE1’e anlattı

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 4:48 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 4:48 pm

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına telefon ile bağlanan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ile yaptığı son görüşmeyi anlattı. Çetin ve İnter’in otopsi ve cenaze sürecine ilişkin de konuşan Özel, “Gariban ölünce bile rahat edemiyor” diyerek isyan etti.

Betül Begümhan Aydoğan’ın bugünkü konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel oldu. Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve üyesi Ali Faik İnter’in geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamlarını yitirmelerine ilişkin konuşan Özel, “Dünya kadar pazarlıktan sonra yolun kenarında baretleriyle eylem yaptılar. Mustafa Elitaş’la görüşmek için geldiler ordaki görüşmenin ardından bizim odaya geldi. Oradan bir sonuç alamamışlar oysa ki Özlem Zengin’in bir sözü vardı ama Zengin grup başkanvekilliğinden ayrılınca Elitaş’a kaldı iş. Tahir Çetin buna çok üzülüyordu, Elitaş’ın kötü olsun sözleri için ‘Ya olacaksa kötü örnek olsun, iki gariban hakkını almış olur’ dedi. Elitaş’tan cevap alamayınca AKP’li Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediler. Görüşmeden sonra yanıma geldiler çay ikramımızı çevirdiklerinde aklımıza geldi sorduk ‘Aç mısınız?’ diye ‘Ya madencinin karnı tok mu olur?’ diyince Meclis lokantasına indik. 4 gündür benzinlikte yatırıyorlardı, misafirhane açalım teklifimizi kabul etmiyorlardı. ‘Ölmek var dönmek yok’ diyorlardı sürekli. 5 kişi arabalarına gittiler, gece on buçukta aradı beni Tahir. Tahir Başkan duygularını çok ifade etmezdi ama “Hakkını helal et, biz gidiyoruz ama salı günü döneceğiz” dedi. Yanında Başaran da vardı Başaran son an da gitmekten vazgeçmiş. Tabii uykusuzluk, yorgunluk sonucunda uyumuş. Sürücü Ali Faik idi 25 yaşındaydı babası da madende hayatını kaybetmişti. ‘Ölmek var dönmek yok’ diyorlardı maalesef ki öyle oldu.” dedi.

“SARAYIN GÜNLÜK HARCAMASI”

Özel “Gariban ölünce bile huzur bulamıyor, mezara giremeden rahat etmiyor çocuklar” diye isyan etti. Sarayın günlük harcamasının 10 milyon lira olduğunu belirten Özel, “2 günlük harcamalarını vermediler. Bizim bir fotoğrafımız var yanımda Ali Faik, Tahir Başkan ve iki arkadaşımız. Birinin madende iki gözü kör oldu, birinin 8 parmağı yok, ikisi dün öldü. O madene giden herkese bir şey oldu.” dedi.

TELE1’E TEŞEKKÜR ETTİ

Özel konuşmasını sonlandırırken madencilerin sesini duyurduğu için TELE1’e “Gazeteciliği gazetecilik gibi yaptığınız için size teşekkür ederim” dedi.