Özgür Özel ‘Fıstık Mitingi’nde konuştu: Çare ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 6:28 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 8:32 pm

Haber: tele1.com.tr

CHP Lideri Özgür Özel, ‘Fıstık Mitingi’nde yaptığı konuşmasında, “Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir” dedi. Erken seçim mesajı veren Özel, “Bu maaşlarla, fiyatlarla, bu yönetimle geçim olmuyor. Demek ki seçim olacak, o seçimi biz kazanacağız, siz kazanacaksınız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziantep’te düzenlediği ‘Fıstık Mitingi’nde çiftçilerle bir araya geldi.  Özel mitingde konuşma yaptı.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Böylesine bir tarım ülkesinde çiftçilerin çocuklarının da çiftçi olmasını, herkesin toprak sahibi olmayı istemesini beklersiniz.

Bu iktidar çiftçiyi topraktan kopardı. Bugün çiftçilik yapan dört gençten üçü iş bulursam büyükşehre giderim diyorsa işte sorun buradadır.

Kendiliğinden ürünlerini yere dökenleri görün, bu tepkiyi görün. Bu tepki siyasi değil, insani bir tepkidir, vicdani bir tepkidir.

Hani Tayyip Bey, Devlet Bey her sorunda bir beka sorunu icat ediyorsanız ya siz gelmeden önce kendi kendine yeten bir ülke buğdayı bile ithal ediyorsa, bugün fıstık üreticisi bırakın geçinmeyi hacizle karşı karşıya kalıyorsa bu siyasi değil, vicdani bir tepkidir.

‘ÇARE İKTİTDARA RİCADA BULUNMAKT DEĞİL İKTİADARI DEĞİŞTİRMEKTEDİR’

Bir ürün buradan buraya gelene kadar 10 kat zamlanıyorsa bunu ne nakliyeyle ne genel giderlerle ne başka bir şeyle asla izah edemeyiz. Üretici mağdur hakkını alamıyor, tüketici mağdur o fiyatlara yiyemiyor. Arada birileri 72 lira para kazanıyor.

Bu fıstıkta da böyle çayda da böyle üzümde de böyle. Demek ki sorun sistemde. Demek ki sorun iktidarda. Çare iktidara ricada bulunmakta değil, bu iktidarı değiştirmektedir.

Burası bu bölge, sizler başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman bu bölge Türkiye’deki fıstık üretiminin dörtte üçünün, Antep fıstığı üretiminin yüzde 75’ini gerçekleştiriyor. Dünyadaki toplam üretiminin yüzde 12Sinin siler yapıyorsunuz. Ancak fıstık üretirken bu zorluğa sizler katlanıyorsunuz.

Çiftçi bu kadar emeğin bu kadar masrafın sonunda rahat etmek, rahat bir nefes almak istiyor. Ama bugün fıstık üreticinin nefesini kesenler var. Bugün fıstık üreticinin cebine göz dikenler var.

Buradan bu ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz: Bir avuç tüccarı, aracıyı zengin etmeyi bırakın. Bu insanların emeğine göz dikmeyi bırakın. Fıstık üreticisinin karınca gibi görüp ona tepeden bakıp onu ezmeyi bırakın. Karıncanın kardeşi var o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

Tarım Bakanı orada burada abuk sabuk telefon görüşmeleri yapmayı bırak. Geçen sene dört kilo fıstık satıp bir işçi yevmiyesi ödeniyor. Buradan bir kez daha soruyorum bütün Türkiye duysun. Geçen sene bir kilo fıstık 4 litre mazot alıyordu bu sene 2 litre mazot alıyor. Böyle hesap olmaz olsun. Onun için buradayım.

‘ONLAR ZENGİNLERİN  YANDAŞLARIN SESİNİ DUYUYOR’

Onlar garibanın, yoksulun işçinin sesini değil; zenginlerin yandaşların, gününü gün edenlerin sesini duyuyorlar. Sizin sesinizi biz duyuyoruz. Biz sisi çaresiz bırakmayacağız. Fıstık üreticisinin vardır bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.

İktidar olduğumuzda Toprak Mahsulleri Ofisi, Gaziantep’te fıstık almak zorundadır. TMO, fıstık alacak. Fıstıkta derhal taban fiyat uygulamasına geçeceğiz.

Bugünkü sıkıntı Güneydoğu Birliği’nin olmaması. Onun düzenleyici bir taban fiyat ilan etmemesi. Onun alım yaprak sizi diğer alım yapan belli tüccarların eline mahkum etmemesinden kaynaklanıyordu. Bu yüzden yeniden üretici birliklerini, kooperatiflerini açmak, sizleri bir ve bir arada tutmak, sizleri kurtlar sofrasına yem etmek değil sizleri bu piyasanın ana aktörü yapmak boynumuzun borcudur.

Çiftçi yok sayılarak millet açlığa itiliyor. Bugün Türkiye’nin her tarafında çiftçiler ayaktadır. Bugün Türkiye’de bir tarım krizi vardır.

Ama Tayyip Erdoğan ‘çiftçinin sıkıntısı’ yok diyor. Bizi de çiftçilerin sorunlarını istismar etmekle suçluyor. Rahatsız oluyor, gündemi saptırmak istiyor.

‘SİZİN SAHTE GÜNDEMİNİZE TAKILIP ANTEPLİ FISTIKÇIYI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIM’

Kendilerini hükümetten görmeyen, muhalif olduğunu söyleyen bazıları da bunların peşine takılıp olur olmaz gündemlerle başka şeyler konuşmak istiyor. Buradan hem Erdoğan’ı hem Bahçeli’yi hem de kendini muhalefetten gören milletin derdini görmeyen sığ siyasi kavgalar isteyenleri uyarıyorum. Sizin sahte gündeminize takılıp Antepli fıstıkçıyı yalnız bırakmayacağım. Benim derdim 12 bin 500 liraya geçinmek zorunda olan emeklidir. Benim derdim maaşına zam yapılmayıp enflasyona ezdirilen emekçidir.

Bir de çıkmışlar ‘Gelin Anayasa’ yapalım… Sen önce milletin anası ağlıyor, bu milletin sesini duy ondan sonra gel. Milletin sesini duymayanla, emekliye hakkını vermeyenle fıstık üreticisini sömürenle konuşacak kelimemiz yapacak anayasamız yoktur.

’17-25 DİYE BİR TAKVİM BULMUŞ ONU GÖSTERİYOR TEHDİT EDİYOR’

İktidar partisinin ve ortağının derdi birbirine hareket çekmek tavır yapmak. 17-25 diye bir tane takvim bulmuş, arkadan gösteriyor onu tehdit ediyor. Öbürü kararname çıkarırken öbürünü tehdit ediyor. Dostlar alışverişte görsün birbirlerini yiyorlar. Ama milleti açlığa, yokluğa, sefalete, işsizliğe terk ediyorlar.

ERKEN SEÇİM MESAJI

Bütün Türkiye’ye söylüyorum ki bu zengin sevenler yerine yoksulu gözetenler, rantçılar yerine halkçılar ve bu milleti kutuplaştıranlar seçim kazananlar yerine milleti birleştirenler eninde sonunda kazanacak.

Bundan sonra Tayyip Bey’e ses duyurmaya çalışmak yok. Duymuyor, duymadı, duymayacak.

Bu maaşlarla, fiyatlarla, bu yönetimle geçim olmuyor. Demek ki seçim olacak, o seçimi biz kazanacağız, siz kazanacaksınız. Türkiye kazanacak”

Özgür Özel’den ‘cumhurbaşkanı adaylığı’ sorusuna yanıt

Kaynak: HABER MERKEZİ