Özgür Özel Erdoğan’a yanıt verdi! Japon balığı gibi dolaşıyor

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 3:35 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 6:17 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündemi değerlendirdi. Özel’in gündeminde BAE anlaşması, Kavala ve Demirtaş açıklaması, doların hareketliliği, helalleşme ve yoksulluk vardı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Ana Bina Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

ASELSAN VE HAVELSAN BAE’YE SATILACAK İDDİASI YALANLANMADI

Şimdi geldiğimiz noktada sıra BAE’de… Önce haberleri duyuldu; ‘ASELSAN ve HAVELSAN BAE’ye satılabilir’ diye. O imzadan sonra BAE personelinin ASELSAN ve HAVELSAN ekibiyle temaslar yapıldığı söylendi henüz yalanma duymadım.
Yani Katar ve BAE’nin kullandığı ifadeler, Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğu durumunda. Bu hale düşmekten utanç duyuruyoruz. Kötü ekonomi yönetimin nasıl milli güvenlik sorunu olduğunu görmek lazım.

Kıbrıs Rum kesimiyle Katar anlaşmış petrol çıkarma içini Katarlı şirkete vermiş. Bu bizim Libya ile yaptığımız ve partimizin desteğiyle TBMM’den geçirdiğimiz sınırlarımız ile aynı yerde.

“BU NASIL KARDEŞLİK?”

Katar dolarla sizi terbiye ederken arkadan Kıbrıs Rum kesimiyle iş yapıyorlar. Fahrettin Altun Bey yazmış, okuduk okuduk şaşırdık, kardeşlik düzeyine geçiyormuşuz Katarla. Bu nasıl kardeşlik?

Erdoğan, Avrupa Birliği ile Avrupa Konseyi’ni karıştırdı

“STOKÇULUĞUN SEBEBİ SENSİN”

“Bir ülkenin Cumhurbaşkanı 230 yıl ülkeyi yönetecek o da çıkıp stokçu diyeceki bunun sebebi sensin. 5 Kasım 2020’de Erdoğan “Üretici ve tüketiciyi mağdur eden bu stokçuların canına okuyacağız”demiş. 4 yıldır stokçular var ama hiçbir şey yapmamış. Bir ülkede stokçuların olması o ülkenin kötü yönetildiğinin ispatıdır. Erdoğan resmen beceremedim dedi. Beceremiyorsan bırakıp gideceksin. 20 yılın sonunda memleketi getirdiğiniz nokta bu.”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kavala ve Demirtaş kararlarını kabul etmiyoruz demiş. Sen Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanısın. Bu Anayasa Uluslararası anlaşmaların kanunların üstündeyse, maddelerini nasıl tanımazsın. Kendi anayasal meşruiyetini tanımamak demektir. Erdoğan hukuk tanımazlığı yapıyor diye ülkeye yatırım gelmiyor. Bize gelebilecekken Erdoğan yüzünden başka mecralara akıyor. AKP’ye yakın isimlerde yurtdışına transfer yapıyor. Tek sebebi kötü yönetim ve bundan dönülmediği takdirde bu ülkede nasıl ilk Cumhurbaşkanı olduğunda 2,40 kuruştu dolar. Verin yetkiyi kardeşinize indireceğim demişti, daha geçen seneyi 6 lirayı çok buluyorduk 14 oldu dolar. Böyle devam ederse 20’de olur 25’te olur.”

“Asgari ücrete kaşıkla vereceksiniz, ama bu ifadeleriniz kepçeyle alıp götürüyor. Emekçi iğneyle kuyu kazıyor, siz kepçeyle kapatıyorsunuz.”

“ONLAR HESAPLAŞACAKLARIMIZDANDIR”

“Eğer helalleşeceklerimiz varsa onlar hesaplaşacaklarımızdandır. Helalleşme üzerinden Japon balığı gibi dolaşmasın.”

MECLİSTEKİ KAVGA

“Meclis’e girdiğinden beri ne bakıyorsunuz, ne kaşını gözünü oynatıyorsun diye sataşıyor. Suçişleri Bakanı, Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağındaki görüntüsünü, Sezgin Baran Korkmaz’ı çağırıp “sen kaç” dediğini, bu kararın iktidarla beraber alındığını cevaplayamayan Bakan. Selami Altınok nerede? Neden konuşmaz? Çünkü Soylu onu Sedat Peker’e koruma verenlerin imzalarını sızdırırken fetöcü iması yapmıştı. Selami Altın Ok bugün neden yok? Orda Soylu varken Altınok yok. Neden? Bu çelişkiyi herkes görüyor. Vicdanı olan herkesin vicdanı rahatsız. Olay çıkartmak için hertürlü hakaret, saçını oynattın kaşını oynattın, ortam gerilsin kavga çıksın. Ah ah ah… Keşke bu süreçler bir geçsede, bugün onun çıkardığı kavgada AKP’liler bir düşüncelerini anlatsa. Ama tükenmiş bir iktidarın, suça batmış bakanının daha ne kadar suça batabileceğini takip edeceğiz.”

Meclis’te Süleyman Soylu gerilimi! Yumruklar havada uçuştu