CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Gezi Direnişi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babasının cezaevine girmeden önceki ve sonraki fotoğraflarını verdi. Özel, Vera’nın babası cezaevindeyken büyüdüğüne işaret etti.

Türkiye 8 sene sonra bir ilki yaşadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Merkezi’nde 1 saat 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. İki partiden de yapılan açıklamalara göre görüşme olumlu bir havada geçtiği ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye iade-i ziyarette bulunacağı belirtildi.

Özel Erdoğan görüşmesinde MHP’ye yakın gazeteden dikkat çeken detay

BBC’de yer alan habere göre, Görüşmede Erdoğan’ın temel gündem konusu yeni Anayasa olurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Gezi Davası tutukluları, Can Atalay hakkındaki AYM kararının uygulanmaması, kayyum uygulamaları, AİHM kararlarının uygulanmamasını dile getirerek, “öncelikle mevcut anayasanın uygulanması” yönündeki görüşünü Erdoğan’a da iletti. Özel, mevcut anayasanın uygulanmadığı bir ortamda yeni anayasanın konuşulamayacağını ifade etti. CHP kurmaylarına Özel, öncelikle mevcut anayasanın gerekleri yerine getirilmeden, yeni anayasa masasına oturulamayacağı mesajı verdi.

Erdoğan ile görüşen Özgür Özel’den ilk açıklama

VERA’NIN FOTOĞRAFLARINI VERDİ

Parti kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Gezi Direnişi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babası cezaevine girmeden önceki ve şimdiki halini gösteren fotoğraflarını verdi. Özel, Vera’nın babası cezaevindeyken büyüdüğüne işaret etti.

AİHM VE AYM KARARLARINI HATIRLATTI

Görüşmede, Özgür Özel doğrudan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı anmadı, ancak AİHM kararlarının uygulanması gerektiğini ifade etti. Can Atalay hakkındaki AYM kararını anımsatarak, bu konuda adım atılmasını istedi.