Özgür Özel: Erdoğan, Kurum’dan olmayacak diyor!

Yayın tarihi: 1 Mart 2024 Cuma 6:58 pm - Güncelleme: 1 Mart 2024 Cuma 7:07 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte gittiği Kazım Karabekir Cemevi ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ” Erdoğan, ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba. Olmayacağını anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partililerle birlikte, İstanbul Ümraniye’deki Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından ikili, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TELE1’in anket sorusuna İmamoğlu’ndan yanıt

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkan adayı Murat Kurum’u yetersiz gördüğünü söyleyen Özel, “Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba. Olmayacağını anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor” ifadelerini kullandı.

Özel, AKP Şırnak İdil ilçesi Belediye Başkan adayı İkbalan Haznedar’ın Vali ve Jandarma Komutanı ile seçim çalışması yürüttüğünü söyleyerek, ” Partiyle devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda” yorumunu yaptı.

“UCUBE RESMİN FOTOĞRAFI”

Şırnak’ın İdil İlçesinde AK Parti’den belediye başkan adayı olan İkbalhan Haznedar’a destek için Şırnak Valisi Cevdet Atay ile İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut İdil’in propaganda yapmasına ilişkin konuşan Özel, “Fotoğraf aslında Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’ın dayattığı ucube rejimin fotoğrafıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın dolma kalemi, aynı mürekkeple sabahleyin il başkanı atıyor Şırnak’a. Öğleden sonra vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanı oldukları için birlikte gezip kampanya yapmayı da normal sanıyorlar. Partiyle devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Devleti partinin devleti, partiyi devletin partisi sanan bir anlayış, attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor. Yüz yıl önce bu cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime geçirmekle övünüyoruz biz bu ülkeyi. Recep Tayyip Erdoğan, yüz yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor. Devletin bütün imkanlarını bir partiye ve bir partiyi de devletin partisi gibi görüyor. O fotoğraf, bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yerini almıştır. Ümit ediyoruz, bir gün demokrasi müzesinde, demokrasimiz böyle de bir badireyi atlattı diye o fotoğrafı sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN KURUM’U YETERSİZ GÖRÜYOR”

Özel de Murat Kurum ile ilgili soruya “Kurum’un yerinde olmak istemezdim. Çünkü Erdoğan’ın Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili söylediği her şey, kendi adayını kifayetsiz gördüğünü, yetersiz gördüğünü, Ekrem Başkan’la baş edemediğini düşündüğünü gösteren yaklaşımlar. O yüzden aslında Erdoğan, her sözüyle, her adımıyla ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba. Olmayacağını anladım. Mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor. Zaten Ekrem Başkan’la da geçtiğimiz günlerde otobüste halkı selamlarken Sayın Erdoğan’ın resimlerini görünce başkan, ‘Esas rakibim burada. Öbürü değil de bu rakibim’ diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar. Bunu kabulleniyorlar” yanıtını verdi.

Kaynak: TELE1