Özgür Özel: En fazla bir sene daha oradasınız, biz buradayız

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 1:49 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 3:08 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in ‘Sertleşeceğiz’ tehdidine, “Cürmün kadar yer yakmazsınız Ömer bey. En fazla bir sene daha oradasınız, biz buradayız” dedi.

CHP’li Özgür Özel, TBMM’de yaptığı açıklamada AKP’li Ömer Çelik’in ‘Sertleşeceğiz’ açıklamalarına yanıt verdi. Özel, Çelik’e “En fazla bir sene daha oradasınız, biz buradayız. Cürmün kadar yer yakmazsınız Ömer bey. Biz sizin düşmeye korktuğunuz  yerdeyiz” diye seslendi.

Özgür Özel: Erdoğan’ın avukatının soyadı da Özel

Özel’in açıklamaları şöyle:

Genel Başkanımız bir kaçış planından bahsetti ve iktidar partisi ve onların çok maaşlı bürokratlarında panik havası başladı. Fahrettin Altun’u büyük bir panik halinde televizyonlara bağlanırken gördük. Hangi sıfatla? İletişim Başkanı sıfatıyla mı yoksa TÜRGEV yönetim kurulunun eşi sıfatıyla mı? Amerika’ya aktarılan dolarlar konusunda savunma çabasına girdi. TÜRGEV ve Ensar’ın Kızılay’ı da alet ederek Amerika’ya aktarılan yüz milyonlarca dolar para var ve Amerika’da bu büyük paranın kümelenmesinde kimin menfaati var bunu düşünüyor insanlar. Ömer Çelik tehdit ediyor. ‘Sertleşeceğiz’ diyor. Senden korksak zaten biz bu ülkede siyaset yapmayız Ömer bey. CHP bizi Tehdit ediyor yaygarası kopartanlar. CHP iktidarda değil emri altında polis yok bir tek yürekleri var. Sizin elinizde her şey var. Siz seçilmiş milletvekilini buradan alıp hapse koyuyorsunuz. Boğaziçi gibi bir üniversiteyi terörize ediyorsunuz. Doktorlar sesini duyurmak için miting yapacak meydan vermiyorsunuz. Piknikleri yasaklıyorsunuz. Daha ne yapacaksınız Ömer bey. Cürmün kadar yer yakmazsınız Ömer bey. En fazla bir sene daha oradasınız, biz buradayız. Biz sizin düşmeye korktuğunuz yerdeyiz. 4 bakanın pislikleri, dezenfektan bakanı dezenfekte etmenizi, suç işçileri bakanının yaptıkları tek tek dökülecek. Bak biz muhalefetteyiz düşmekten korktuğunuz haldeyiz. Zerre korkumuz yok.

“DEVLET BEYİN 2 ÖZELLİĞİ VAR”

Devlet bey en uzun süre makamda olan kişi iki önemli mahareti var. Biri kimi destekliyorsa ekonomi çöker. İkincisi, Devlet bey ülkenin Cumhurbaşkanını belirler. “Eyy Erdoğan, sen Cumhurbaşkanı olamazsın” diyordu 8 yıl önce… Şimdi de Kemal beye “Cumhurbaşkanı olamaz” diyor. Müjdeyi aldık. Sağ olsun. “Kandil sloganına neden yanıt vermediniz” diyor. İmralı mektubunu TRT’de okutturup bundan İstanbul seçimlerinde medet umanlarsınız. Dönüp bize laf söyleyecek konumda değilsiniz.

Vatandaşımızın derdi enflasyon. Sebebi Erdoğan. Tüm dünya pandemiden çıkarken önlem aldı. Bizimkisi inada sarıldı. Faizi emirle düşüreceğim enflasyon düşecek dedi. Dediğini yaptı enflasyon fırladı.