Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu imasına tepki gösterdi

Yayın tarihi: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2023 Çarşamba 3:03 pm

Genel Başkan Adayı olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “beyaz gömlek”li cümlesinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olduğunu ima eden 23 Derece’ye, “Yok artık! Ekrem Başkan partisiz mi?” şeklinde tepki gösterdi.

Genel Başkan Adayı olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, BirGün gazetesine verdiği röportajda, “CHP’ye bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz birini bulmayacağız. Sırf beyaz gömlek yakışıyor, kollarını kıvırdı diye partili olmayan birini partinin başına getiremeyeceğimize göre…” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada habercilik yapan 23 Derece adlı hesap ise bu sözleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olduğu dönemdeki mitinglerde giydiği beyaz gömleğin kollarını sıyırmasını hatırlatarak “Özgür Özel’in lafı Ekrem İmamoğlu’na mı? Kim bu beyaz gömleğinin kollarını kıvıran? “CHP’ye bir Macron aramıyoruz. Siyasetsiz birini bulmayacağız. Sırf beyaz gömlek yakışıyor, kollarını kıvırdı diye partili olmayan birini partinin başına getiremeyeceğimize göre…” ifadeleriyle paylaştı.

SİYASETTEN KOPUŞ TEHLİKESİ

Özgür Özel ise bu paylaşıma tepki gösterdi. Söz konusu paylaşımı alıntılayan Özel, “Yok Artık! BirGün gazetesindeki röportajımda seçmenin siyasetten ve partilerden kopuş tehlikesine dikkat çekip, Macron tipi partisiz figürlere yönelim riskine işaret ettim. Ekrem Başkan partisiz mi? Ekrem Başkan siyasetsiz mi?” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den CHP’ye eleştiri bombardımanı: Parti içi demokrasi baş aşağı çakıldı