CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmek için Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne geldi. Özgür Özel'in cezaevinde yaptığı görüşmeler yaklaşık 3 saat sürdü.

Opet'e de soruşturma Opet'e de soruşturma

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SİLİVRİ'DE AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu ile görüşen CHP lideri Özgür Özel görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Özel "23 yıl boyunca kotalarla ödüllerle 11,5 milyon üye yaptın. 15,5 milyon kişi kaydı bile olmayan sandıklara koşa koşa gitti bu insanlar. demokrasi devrimi, Tayyip Bey'in anti demokratik düzenini ayaklar altına almıştır. " dedi.

Özgür Özel açıklamasında şunları söyledi:

Maalesef Silivri'deyiz 2025 yılındayız Son seçimlerin birinci partisinin genel başkanı biraz önce Silivri'de dünyanın en çok tanına metropolüne belediye başkanı seçilmiş Ekrem İmamoğlu'nu, yıllardır burada esir tutulan tüm arkadaşlardan Tayfun Kahraman'ı ziyaret ettim. 

Ben içinde bulunduğum atmosferden Türkiye'yi yönetenler adına utanıyorum. Onlar bükemedikleri eli yargı eliyle kırmaya kalkıyorlar. Ekrem İmamoğlu'nu yenemeyeceğim o zaman ondan kurtulacağım. Hesap etmedikleri Saraçhane'deki milyonlar değil sadece, hesap etmedikleri pazar günü tüm dünyanın ilgilisini çektiği 15 milyon insana. Şimdi tüm dünya peşimizde bunu ben yaratmadım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı haksızlığa rezalete milletin tepkisi 19 Mart sivil darbe girişimi yine milletin iradesiyle darbecilerin karşısına sokaklara dökülmemesiyle engellenmiştir arkdaşlar. 15 Temmuz'da kendi yetiştirdikleri altlarına tank verdikleri örgüt darbeye kalkışmıştır. 15 Temmuz'da sokağa dökülenler Erdoğan'ın kara kaşına değil, bu ülkede iktidarların sandıkla değişmesine halkın iradesine sahip çıkılmıştır. Şimdi de sahip çıkılan halkın iradesinden başka bir şey değildir. 

96 yaşında merdiven çıkan anam Ekrem evladına sahip çıkarken aynı zamanda Atatürk'ün ona emanet ettiği seçme ve seçilme hakkına sahip çıkıyor. Elinden tutup 1,5 yaşındaki çocuğunu getiren baba evladını dünyanın en zengin ülkelerinden birinde yaşama umudunu taşıdı sandığa bu ülkeyi fakirleştirmeye, iki yılda yalvar yakar biriken rezervlerin yüzde 60'nı Ekrem İmamoğlu kaygısından yakacak kadar gözü dönmüş zihniyete isyan ediyor millet.

Ve içerde dimdik başları dik alınları açık kendileriyle arkadaşlarıyla guru duyan sadece korkakların korktuğu ama kendileri korkmayan aslanlarla görüştüm. Aslanlar gibiler. Bir kaygı varsa Erdoğan'a kalmış bir korku varsa yüzünde görüyoruz. Hasetlikten çatlayan, o kullanılan 15,5 milyon oyu kıskanan Erdoğan'a söylüyorum. Bundan sonra o fotoğraf tarihe kaldı. Sen zorla işe gireceğim tayin ister ver kimliği kaydedip kaydedip bitiremediğin 23 yıl boyunca kotalarla ödüllerle 11,5 milyon üye yaptın. 15,5 milyon kişi kaydı bile olmayan sandıklara koşa koşa gitti bu insanlar. demokrasi devrimi, Tayyip Bey'in anti demokratik düzenini ayaklar altına almıştır. 

Ak Parti'ye oy vermiş seçmene senin de utandığını biliyorum. Bu utancı paylaşma, bu bayram Ak Partili seçmeniyle de MHP'nin seçmeniyle de bayramlaşmaya geliyoruz. Bu bayramda Ankara'da bayramlaşmıyoruz. İktidarın yaptığı bu kumpasla ne bayramlaşacağız. Bana bayram şekerini Akın Gürlek mi tutacak? Bu bayram tüm belde ve köylerde CHP'nin üyeleri ve 15,5 milyon neferi Tayyip Erdoğan'a yeni bir sürprizi olacak. 

Kaynak: Haber Merkezi