Özgür Özel: Devlette adaletin A’sından söz eden vicdansızdır

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 11:28 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 6:36 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki gösterdi. Özel, “Devlette adaletin A’sından söz eden vicdansızdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) ziyareti sırasında, 19 Ocak 2007’de Hrant Dink’i katleden Ogün Samast hakkında verilen tahliye kararına ilişkin açıklama yaptı.

Samast’ın serbest bırakılmasına tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

“BU KADAR CANİCE İŞLENEN BİR CİNAYETİN NE İYİ HALİ OLABİLECEK”

“Akıl alır gibi bir şey değil. 16 yıldır tutuklu. Bu kadar canice cinayet işleyenin ne iyi hali olabilecek? Hepimizin gözünün önünde bu kadar açık bir cinayet. Sadece bir cinayet değil. Bir cinnet halinde geçirilmiş değil. Tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlendirilmiş. Takip etmiş, tatbikat yapmış. Türkiye’de çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine karşı yapılmış olan fevkalade inanılmaz büyük bir haksızlık”

“DEMEK Kİ OGÜN SAMAST’I BİRİLERİ KORUYUP KOLLUYOR”

“Onu azmettirenler onu ömür boyu durması gereken delikten çıkarmasını bildiler. Bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu. Şu ortaya çıkıyor: Demek ki Ogün Samast’ı birileri koruyup kolluyor. Ogün Samast’ın cinayetinden sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki onunla fotoğraf çektirenler, azmettirenler günü geldiğinde ömür boyu durması gerektiği delikten çıkarmasını bildiler. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu vakitten sonra bu devlette adaletin a’sından söz eden vicdansızdır”

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi, Ogün Samast’ın tahliyesine isyan etti!

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine tepki yağıyor!

Hrant Dink’in katili Ogün Samast tahliye oldu