Özgür Özel: Çiftçiler aç kalırsa hepimiz aç kalırız

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 6:16 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 6:21 pm

CHP’li Özgür Özel, akaryakıt zamları sebebiyle çiftçinin tarlasını süremediği belirterek, “Bir de kimse şunu unutmasın; çiftçiler yaşatmak için yaşamak zorunda olan insanlar. Eğer onlar aç kalırsa hepimiz aç kalırız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Malatya İl Başkanlığı’nda gündemi değerlendirdi. Özgür Özel, iktidarın ekonomi politikaları sebebiyle enflasyonun zirve yaptığını ve artan akaryakıt fiyatları sebebiyle çiftçilerin zor durum olduğunu bildirdi. Özel, çiftçinin en temel girdisi mazot olduğunu belirterek, “70 litrelik bir traktör geçen sene bugün 460 liraya doluyorken, bugün ise 2 bin liraya doluyor. Çiftçinin mazot maliyeti 4 katından fazla artmış durumda. Mazot bu fiyatlarda olduğu zaman üretim yapmak mümkün değil. Verimli üretim yapmak mümkün değil” dedi.

“GIDA TEDARİKİ AÇISINDAN DA BÜYÜK BİR SORUN”

Çiftçilerin artmış fiyatlar yüzünden gübre alamadığını ve tarlasını işleyemediğini belirten Özel, “İkisi de verimi düşürüyor. Oysa bu çiftçinin sorunu olduğu kadar hepimizi gıda tedariki açısından da büyük bir sorun. Türkiye, gıda tedarikinde dışa bağımlı bir döneme girmiş durumdayız. Bu fiyatlarla gübresini alamayan, tarlasını yeterince işleyemeyen çiftçinin üretimindeki randımansız durum bizi iyice dışa bağımlı bir hale getirecek. Bir de kime şunu unutmasın; çiftçiler yaşatmak için yaşamak zorunda olan insanlar. Eğer onlar aç kalırsa hepimiz aç kalırız.” dedi.

 

 

 

 

 

Özgür Özel: İktidar emekliye verilen zorunlu zammı müjde diye anlatıyor