Özgür Özel, cezaevinde Dilruba Kayserilioğlu ile konuşmasını anlattı

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 8:15 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:27 pm

93’üncü İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılış töreninde Dilruba Kayserilioğlu sürprizi yaşandı. Kayserilioğlu, protokolde Özgür Özel ile beraber oturdu. Özel ise kürsüde Kayserilioğlu ile cezaevindeki konuşmasını anlattı.

93’üncü İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılış töreninde bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve dün gece yarısı tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu sürprizi yaşandı. Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanındaki koltukta yerini aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın konuşmasının ardından sahneye Özgür Özel çıktı. Özel, Kayserilioğlu ile cezaevindeki konuşmasını anlattı.

Özel’in konuşması şöyle:

“İzmir hak ettiğini görmediğinde sözünü esirgemeyenlerin kentidir. İzmir’de bir mikrofona kardeşimiz birkaç cümle söyledi, dün onu cezaevinde ziyaret ettik. O kendi değerlendirmesini ve özeleştirisini zaten yapmış ve bundan sonrasına da umutla bakıyor. Ben cezaevinin kapısında ‘Şunu da yapacağız bunu da yapacağız’ demek yerine ‘Hakkı teslim etmek, haksızlığa itiraz etmek önemli bir meseledir’ dedim. Bir de cezaevinde bir davet yaparsanız o hemen karşılığını bulur.

Dedim ki ‘Dilruba ben bir konuşma yapacağım, seni de davet edeceğim sen benim misafirim olacaksın’ o da ‘Dilerim öyle olur’ dedi. Çıktım ve Dilruba’yı partimizin kuruluşunun yıldönümü etkinliğine davet ettim, vedalaşırken dedim ki ‘Burada racondur, ziyarete gelene iade-i ziyarete gitmen gerekir’ o da ‘inşallah Özgür Bey’ dedi. Sağ olsun kırmamış, 24 saat geçmeden ziyarete gelmiş. İyi ki varsın Dilruba, İzmir seni seviyor, Türkiye seni seviyor. Kimseyi kırmak istemediğini biliyoruz. CHP bu ülkeyi kurmuş parti olarak düşünce özgürlüğünü savunuyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ