Özgür Özel: Cemil Tugay, Bakan Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:14 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:14 am

Haber: Haber Merkezi

Türkiye’nin akciğerleri yanıyor. İzmir’de yerleşim yerlerine sıçrayan yangın devam derken CHP lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalıştığını söyledi.

İzmir, Aydın, Muğla ve Bolu’da çıkan orman yangınları büyüdü. Aydın’da Didim-Akbük yolundaki ormanlık alana sıçradı. Muğla’nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Bozdoğan’da çıkan orman yangını ise Kavaklıdere’ye sıçradı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın ise yerleşim yerlerine ulaştı. TOKİ binasına ulaşan alevler nedeniyle evler tahliye edildi.

Yangınları söndürme çalışması devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından paylaşım yaptı. Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalıştığını açıkladı.

Özel’in paylaşımı şu şekilde:

“İzmir, Aydın ve Manisa’da iki gündür süren yangınlar nedeniyle her üç kentteki belediyelerimiz ile civar illerdeki belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar.

Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmeleri için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor.

Gün siyaset, gün rekabet değil, gün hep beraber yangınla mücadele günüdür.”

İzmir yanıyor! Yangın şehir içine ulaştı, alevler TOKİ binasına sıçradı

Türkiye’nin akciğerleri yanıyor!

Kaynak: HABER MERKEZİ