Özgür Özel: Bir milli piyangomuz vardı onu da tüpçüye verdiler

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 12:34 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 5:53 pm

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken Ödemiş halk buluşması programında konuşan Özgür Özel, “Bir milli piyangomuz vardı onu da tüpçüye verdiler, o da artık bu vatandaşa çıkmıyor” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ödemiş halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“TÜİK diye bir kurum var. Neyin kısaltması? Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Kimi üzüyor? Emekliyi üzüyor. Çünkü, siz zammı onun ilan ettiği enflasyona göre alıyorsunuz. Yüzde 4.53 enflasyon bulmuş, TÜİK’in hesabıyla geçen ay fiyatlar 4.53 artmış. 118 ülkeden fazla ama yanlış anlamayın 118 ülkenin yıllık enflasyonundan fazla bir aylık enflasyonumuz. Hal böyle olunca faizler tırmandı. Hal böyle olunca insanlar ne ev ne araba alabilir oldu. Onlar tamamen hayal oldu. Şimdi diyorlar ki; ‘enflasyon düşünce ev kredisi alırsınız, o zaman ödersiniz’. Bugün 3 milyona Ödemiş’ten bir ev almak istesen ayda ne kadar taksit ödüyorsun? 100 bin lira. O yüzden bugün evi olmayanın ev alması, arabası olmayanın araba almasının iki tane çaresi var. Ya milli piyangodan para çıkacak ya da çok uzaklardaki tanıdık bir akrabadan çok yüklü bir miras kalacak. Böyle garibanlarda böyle yoksulluk varken uzaktan zengin akraba da gelmez maalesef. Bir milli piyangomuz vardı onu da tüpçüye verdiler, o da artık bu vatandaşa çıkmıyor.”

Özgür Özel

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ödemiş halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’den TRT’ye ‘reklam’ tepkisi: Talimatı verenin de genel müdürün de alnını karışlamazsam namussuzum

Kaynak: HABER MERKEZİ