Özgür Özel: Baz etkisini kaz etkisi yaptılar

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:37 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 11:48 am

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada vatandaşın erken seçim istediğini söyledi. Enflasyon verilerine de değinen Özel “Aylık enflasyon çok yüksekti, bu ay yine enflasyon yüksek ama baz etkisiyle gelecek aydan itibaren biraz düşü görülecek, bununla vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Baz etkisini vatandaşı yolunacak kaza çevirmişler kaz etkisi gibi anlatmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘erken seçim’ yanıtı veren Özel “Meydandaki işçiler emekliler erken seçim diye bağırıyorlar. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez bir halde bıraktınız. Ben kendisiyle yaptığım bir görüşmede dört ana başlığı ve çareleri söyledim. Ülkede atılması gereken adımları söyledim. Milletin sıkıntılarına çare olabilecek adımlar atılırsa, ben birinci partiyim ‘hadi seçim’ demeyeceğim. Ama millet seçim istiyorsa bizim ne günahımız var.” dedi.

AKP’nin TÜİK oyunu! Memur ve emekliye sürünün zammı

Sözlerine devam eden Özel ” Bugün her yerde yoksulluk konuşuluyorsa senin gündemi karıştırmaya çalışman başka bir şey. Biriniz yoksulluk konuşulmasın öbürü de Sinan Ateş. pazartesi oradaydık. Yarın da orada olacağız. Biz bütün CHP MYK’dan en az iki kişiyle takip ediyoruz. Ama siz duymuyorsunuz. Başkentin ortasında bir eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın cenazesi duruyor. Sinan Ateş suni gündemse yoksulluk işsizlik suni gündemse nedir senin gündemin ne söyle onu konuşalım.” dedi.

Özgür Özel’in açıklamaları şu şekilde:

Melis’te 360 vekil kararıyla olur geçen sefer YSK’nın verdiği kararla bu dönemi ikinci dönem kabul edildiği için son bir kez aday olabiliyor. Bu nedenle Meclis’in 360 vekilin karar alması durumunda seçimler yenilenebilir. Ne zaman olsun derseniz bizce yarın karar alalım iki ay sonra seçim olsun. Ama kendisinin yaptığı teknik değerlendirme ne kadar isabetli ise yaptığı siyasi değerlendirme de o kadar isabetsiz. Diyor ki 4 yıl seçim yok herkes hesabını buna göre yapsın. Seçim yok diye asgari ücrete zam yok, en düşük emekli maaşı 10 bin lira. Geçen yıl asgari ücrete 3 ayda bir zam yapmayı konuşanlar şimdi bu maaşla 6 ay daha geçinsinler diyor.

Bugünkü 17 bin lira Ocak’taki 13 bin liraya denk geliyor ve 6 ay daha zam yapmayalım diyor. Hadi 17 bin lira sen al bakalım hesabını buna göre yap. Böyle bir hesap olmaz. AKP’li olsun MHP’li olsun bütün seçmenler, esnaflar, çiftçiler perişan durumda. Seçim zamanı parayı bol bol dağıtıp, sonra 4 sene millete ıstırap çektirmenin nasıl savunulabilir bir tarafı var. Biz hesabımızı millete göre yapıyoruz. Biz Kocaeli’ne gidiyoruz 100 bin işçi geliyor. Diyoruz ki geçinebiliyor musunuz  ‘Geçinemiyoruz’ diyorlar. Eğer geçim olmazsa seçim olur diyoruz. Ben demiyorum meydanlar diyor.

Özgür Özel’in duyurduğu ‘Emekli Halk Kart’ uygulamasına destek yağıyor! Tüm CHP’li belediyelerde

Meydandaki işçiler emekliler erken seçim diye bağırıyorlar. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez bir halde bıraktınız. Ben kendisiyle yaptığım bir görüşmede dört ana başlığı ve çareleri söyledim. Ülkede atılması gereken adımları söyledim. Milletin sıkıntılarına çare olabilecek adımlar atılırsa, ben birinci partiyim ‘hadi seçim’ demeyeceğim. Ama millet seçim istiyorsa bizim ne günahımız var.

Sizin gibi sorumluyu Mehmet Şimşek göstermek isterim. Ama ben de sizin yalancınızım, her şeyin sorumlusu benim diyordunuz. O zaman birazcık bu konularda vatandaşın sesini duymanız lazım. Rize’den bağırdılar geçinemiyoruz diye.

Türkiye’nin dört bir yanı yoksulluktan perişan olmuşken bu kadar duyarsızlık olunmaz. Biz hesabımızı millet neye göre yapıyorsa ona göre yapacağız. Seçimlerle ilgili başka gündemlerden bahsediyor da bugün konuşulan mesele CHP olsa sen haklısın. Ama bugün her yerde yoksulluk konuşuluyorsa senin gündemi karıştırmaya çalışman başka bir şey. Biriniz yoksulluk konuşulmasın istiyor öbürü de Sinan Ateş. pazartesi oradaydık. Yarın da orada olacağız.

Biz bütün CHP MYK’dan en az iki kişiyle takip ediyoruz. Ama siz duymuyorsunuz. Başkentin ortasında bir eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı’nın cenazesi duruyor. Sinan Ateş suni gündemse yoksulluk işsizlik suni gündemse nedir senin gündemin ne söyle onu konuşalım. Biz vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz istedikleri kadar rahatsız olsunlar. Ben vatandaşın kavgasını vereceğim.

TÜİK AÇIKLAMASI: BAZ ETKİSİNİ KAZ ETKİSİ YAPTILAR

Tayyip Bey’i Üzmeyen İstatistik Kurumu’nun verilere göre dahi asgari ücret 3 bin 850 lira erimiş durumda. Yarından itibaren düşecek diyorlar sanki petrol bulundu maden bulundu da düşecek. Geçen sene bu sıralarda öyle bir saçmaladınız ki. Aylık enflasyon çok yüksekti, bu ay yine enflasyon yüksek ama baz etkisiyle gelecek aydan itibaren biraz düşü görülecek, bununla vatandaşı kandırmaya çalışıyorlar. Baz etkisini vatandaşı yolunacak kaza çevirmişler kaz etkisi gibi anlatmaya çalışıyorlar. Geçen seneki Ağustos verisi çok yüksekti, bu sene Ağustos biraz daha düşük gelecek diye dezenflasyon süreci başladı diyorlar. Vatandaş enflasyon artı olduğu müddetçe hayat pahalılığı artıyor demektir. Yüzde 50 ise bugünden itibaren yüzde 50 artar yüzde 25 ise yüzde 25 artar. Siz yüzde 12’lerdeki enflasyonu sırf tüketici güven endeksi artsın piyasada para dolansın diye olmadık saçmalıklarla yüzde 80’lere kadar getirdiniz. Bugün Türkiye AKP’nin kıl payı dahi olsa da bir seçim daha kazanmak için Türkiye’ye yaptığı kötülüğün bedelini ödüyor. Yoksuldan alıp zengine verdiniz. Enflasyonla ilgili alınması gereken gerçek tedbirler yerine, sadece vatandaşa kemer sıktırtan önemler alınıyor. Bunun ceremesini de Cumhur İttifakı çekecek.

TÜİK’ten memur ve emekliye enflasyon tezgahı

Kaynak: HABER MERKEZİ